05 Nisan 2019 11:04

Kibarlık Budalası 600. kez sahnelendi

Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı “Kibarlık Budalası” oyununun 600. kez sahnelenmesi nedeniyle Artı Sahne’de özel gösterim yapıldı.

Fotoğraf: Ahmet Esad Şani/AA

Paylaş

Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı “Kibarlık Budalası” oyunu 600. kez sahnelendi. Kedi Sahne Sanatları tarafından sahnelenen oyunun 10. yılında 600. defa sahneye konulması dolayısıyla Artı Sahne’de özel gösterim yapıldı.

Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen, gösterim öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa’nın dışında Moliere’in bir oyununun 600 defa oynanmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Oyunun uzun süre sahnelenmeye devam etmesi dileğini ifade eden Dormen, “Fransızlar maalesef buna ilgi göstermediler, bu nedenle biraz şaşkınım, çünkü ilgi göstermeleri lazım. Kendi oyunları 600 defa Türkiye gibi yabancı bir ülkede oynanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

"DORMEN’İN ENERJİSİNE BORÇLUYUZ"

Kibarlık Budalası’nın yönetmenliğini üstelenen Hakan Altıner ise, bir Fransız oyununun yabancı dilde bu kadar çok ve uzun süre oynanmasının bir dünya rekoru olduğunu belirterek “Bunu her şeyden önce Haldun Dormen’in büyük enerjisine borçluyuz. Aynı şekilde diğer oyun arkadaşlarımın oyuna sevgiyle sarılmaları da bu oyunun seyirciye güzel yansımasını sağlıyor. Tiyatronun ana kurallarından biri, insanı insana insanca anlatıyor olmamız.” dedi.  

KUTLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Haldun Dormen’in ilk kez sahnelenmesinden bu yana başrolünü üstlendiği oyunun 10. yılında 600. kez sahnelenmesi dolayısıyla temsilin ardından kutlama töreni düzenlendi. Törende oyuncuların yanı sıra gösterinin sahnelenmesinde emeği geçenlere plaket verildi, 600. oyun için hazırlanan pasta ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

OYUN HAKKINDA

Kibarlık Budalası’nda, 17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ancak çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in asilzade olma adına gösterdiği çabalar konu ediliyor. Oyunun kadrosunda ayrıca Göksel Kortay, Damla Cercisoğlu, Anıl Yülek, Reyhan Aydınsel, Sadi Özen, Burcu Akyürek ve Efe Yeşilay yer alıyor. Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun kostüm tasarımı Türkan Kafadar’a, dekor tasarımı Gizem Gürsel ve Sedef Kermen’e, ışık tasarımı ise Cengiz Özdemir’e ait. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

NATO kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Norveç’te protesto edildi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Seçim bitti, şimdi mahkeme süreci var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...