03 Nisan 2019 13:50

Diyarbakır Kayapınar'da kayyımın taşınmazları yağmalamasına tepki

HDP Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Necati Pirinççioğlu, kayyımların belediye taşınmazlarını devretmesini gasp olarak değerlendirdi.

Diyarbakır Kayapınar Belediye Eş Başkanı Necati Pirinççioğlu | Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Kayapınar Belediyesine atanan kayyımların belediye taşınmazlarını devretmesini gasp olarak değerlendiren HDP’nin yeni seçilen Belediye Eş Başkanı Necati Pirinççioğlu, “15 yılın kazanımları son 3 yılda talan edildi. Kayyım politikaları, Kenan Evren zihniyetinin yansımasıdır” dedi.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi eş başkanları Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet’in görevden alınmasının ardından belediyeye, İçişleri Bakanlığı tarafından 8 Aralık 2016 tarihinde kayyım atandı. Kayapınar Belediyesine atanan 3 kayyım, belediye taşınmazlarını başka kurumlara devretti. Kayyımlar, 13 eğitim destek evi ve Kayapınar Spor Kompleksini Kayapınar Kaymakamlığına, 80 milyon TL’lik arsa üzerinde kurulan 20 milyon maliyetiyle hâlâ yapımı devam eden belediye kütüphanesini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, belediye ile Göç Vakfının ortak çalışmalar yürüttüğü Çocuk Merkezini, Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına devretti.

HDP, yerel seçimlerde yüzde 66.16 oy oranı ile yeniden Kayapınar Belediyesini kazandı. Eş başkan olarak seçilen Necati Pirinççioğlu, “Kayyım politikaları, Kenan Evren zihniyetinin yansımasıdır” dedi. Kayapınar Belediyesinin borcu olmayan ve kasasında para bulunan belediye olduğunu ancak kayyım atanmasının ardından hizmet yapılmamasına rağmen kasanın boşaltılarak borçlandırıldığına vurgu yapan Pirinççioğlu, şunları söyledi: 15 yılın kazanımları son 3 yılda talan edildi. Cegerxwin Kültür Merkezi ve belediye binasının önüne TIR’lar dayandı. Klimalardan koltuklara kadar her şey taşındı. Bunun adı talandır.

1999’da yerel yönetimleri kazandıklarında oturacak masalarının dahi olmadığını dile getiren Pirinççioğlu, “Biz masalarda, binalarda hizmet etmeyeceğiz. Bir kuruş bile olsa sokaklarda halkımızla birlikte karar vererek ihtiyaçlar doğrultusunda harcayacağız. Halkımızla birlikte iyi hizmetlere imza atacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen Hüseyin Cebe ölümünün 12'inci yılında anıldı

SONRAKİ HABER

Ankara'da 11 ilçede geçersiz oylar yeniden sayıldı, işte son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...