03 Nisan 2019 08:25
Son Güncellenme Tarihi: 04 Nisan 2019 21:53

CHP: Merkezefendi Belediyesi’nde belgeler kaçırılıyor

Denizli’de CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, seçimi kaybeden AKP’li belediye yönetiminin belediyeden belge kaçırdığını iddia etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Denizli Merkezefendi Belediyesi’nde seçimi kaybeden AKP’li Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun belediyeden belgeler kaçırdığı iddia edildi. İddialarla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Tolga Varlıker “Yaşananları takip ediyoruz” dedi. Subaşıoğlu ise CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker hakkında suç duyurusunda bulundu.

3 gündür çok sayıda evrak ve dosyanın kolilerle başka adreslere taşındığını iddia eden Varlıker; “Yine iddia ediliyor ki güvenlik kameraları kapatılıyor, görüntüler siliniyor. Yine iddia ediliyor ki başkanlık katındaki bilgisayarların hard disk kayıtları siliniyor, format atılıyor. Yine iddia ediliyor ki Mertaş’ın hizmet binasına seçim gecesi giriliyor, burada bilgisayarlar temizleniyor, evraklar götürülüyor. Tüm bunlarla hangi veriler silinmek istenmekte, hangi gerçekler gizlenmeye çalışılmakta olursa olsun nafile” dedi.

Yaşananların takipçisi olduklarını belirten Varlıker şunları söyledi:

“Belediyenin kaybeden yönetimi, zaman kazanmak adına ilçe, seçim kuruluna sonuçlarla ilgili itirazlarında bulunmuş, belediye başkanımız Şeniz Doğan’ın görevi devralmasına engel olmuşlardır. Kamuoyu şunu net bir şekilde bilmelidir ki kazanılan zaman içinde her ne yapılırsa yapılsın biz burada dönen ve dönecek olan her türlü hukuksuz işlemi tespit edeceğiz ve Merkezefendi’de tüyü bitmemiş yetimin tek kuruş hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz.”

Merkezfendi Belediyesi çalışanlarına da seslenen Varlıker; “Kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyiniz. Unutmayın ki kanunsuz her emir sizi bir suça ortak ettiği gibi Merkezefendili insanların haklarının da gasp edilmesidir. Merkezefendi’nin hiçbir personeli suça ortak olmasın. Hiçbir belgeye imza atmasın. Hiçbir veriyi temizlemesin. Bunların vebali gerçekten ağır olur” dedi.

SUBAŞIOĞLU, VARLIKER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Muhammet Subaşıoğlu, “Belediyeden belgeler kaçırıldığı, bilgisayar kayıtlarının silindiği” şeklindeki iddiaları nedeniyle CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker hakkında suç duyurusunda bulundu. Subaşıoğlu şikayet dilekçesinde, Varlıker’in iftira atarak "onuru, şerefi ve saygınlığına saldırıda bulunduğunu" savundu ve cezalandırılmasını istedi. Subaşıoğlu, “Dedikodu ile haysiyet cellatlığı yapmasın. Kusurumuz olduğuna dair bilgi ve belge varsa yüce yargıya gitsin” dedi.

Subaşıoğlu, yaptığı suç duyurusu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, henüz görevim bitmemişken kamu görevlisi sıfatım devam ederken şahsımı hedef alan iftiralarda bulunmuştur. Amaç tamamen haysiyet cellatlığıdır. Belge ve doküman kaçırmanın söz konusu olmadığını, belediyelerin evraklarının tamamen dijital ortamda ve İçişleri Bakanlığı’nın serverlarında depolandığını, her türlü denetime açık olduğunu bildiği halde iftira atmaktan, karalamaktan geri durmamıştır. İftiralara sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Verilemeyecek hesabımız da yoktur. Kimin elinde bir kusurumuz olduğuna dair bilgi, belge varsa yüce yargıya gitmelidir. Bizim kendimizden ve 5 yıllık hizmetimizden şüphemiz yoktur. İnsan onuru, dedikoduya malzeme yapılamayacak kadar değerlidir. Siyaseti onursuzca yapanlardan da hesabını yargı önünde soracağız. Buna kimsenin şüphesi olmasın.” (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’ye yakın medya "İstanbul'da sandık darbesi" taarruzunda

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ayşegül Doğan’ın ses kayıt örnekleri alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...