06 Ekim 2012 10:46

Darkmen işçisi hakkını arıyor

Güngören’de bulunan Darkmen Tekstil’de darp edilerek işten atılan 9 işçi bugün Güngören Stadyumu'ndan Darkmen Tekstil'in önüne yürüdü.Yürüyüş sırasında “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçi uyuma emeğine sahip çık” sloganları atılan iş&cced

Darkmen işçisi hakkını arıyor
Paylaş

Yürüyüş sırasında “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçi uyuma emeğine sahip çık” sloganları atılan işçiler 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda işe gitmedikleri için işten atılmıştı.

Darkmen Tekstil’in önünde oturma eylemi yapan işçilere çevredeki tekstil atölyelerinden çalışan işçilerden de alkış ve ıslıklarla destek geldi.

Darkmen Tekstil önünde basın açıklamasını okuyan Darkmen İşçisi Bahar Bozan, “Sizin paranızda gözümüz yok, sadaka istemiyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Az olsun zor olsun ama helal olsun” diyerek patronlarının yaptığı hak gaspına dikkat çekti.

YASALARI ÇİĞNİYOR

Suçlarının iş yasasındaki haklarını kullanmak olduğunu söyleyen Bozan, “Resmi bayramlar iş yasasına göre tatil değil mi? Resmi bayramlarda çalışmak mesai hakkı doğurmuyor mu? O zaman biz neden işten atıldık? Bu işten atmalar hukuka aykırıdır” diye konuştu.

Maaş bordrolarında çıkış saatlerinin 18.10 olduğunu ancak kendilerinin 18.30’da çıktığını belirten Bozan, patronun bu sayede haksız kazanç elde ettiğini söyledi.

Fazla mesai ücretlerinin de ödenmediğini dile getiren Bozan, “Senelik izinlerimiz gasbediliyor. Cumartesi günleri çalışma yasasına göre izin yapmamız gerekiyor. Patron ben kanunum diyerek cumartesi günleri bizleri zorla çalıştırıyordu” dedi.

Bozan, “Unutmayın ki bizim sayemizde bu paraları kazanıyorsunuz. Biz olmazsak siz bir hiçsiniz” diyerek patronların işçilere mahkum olduğunu kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direniş çadırı kermesle güçlendi

SONRAKİ HABER

Kandırma siyaseti artık tutmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa