02 Nisan 2019 12:35

Goldman Sachs, faiz indirimi beklentisini öteledi

Goldman Sachs, 2019 yılı büyümesine yönelik aşağı yönlü risklere dikkat çekerek Merkez Bankası’ndan faiz indirim beklentisini öteledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Goldman Sachs, Merkez Bankası’ndan faiz indirim beklentisini 4’üncü çeyreğe öteledi. Goldman Sachs analistleri Murat Unur ve Clemens Grafe hazırladıkları notta, Merkez Bankası’nın faizleri TL’ye güven oluştuğunda indireceği analizini yaptı. 2019 yılı büyümesine yönelik aşağı yönlü riskler olduğunu belirten Goldman Sachs uzmanları, bu yıl büyümenin eksi yüzde 2,5 olmasını bekliyor.

Analistler notlarında, “Swap piyasasının zamanla normalleşmesi olası ancak, son oynaklığın likidite priminin yüksek kalmasıyla sonuçlanacağını düşünüyoruz. Bu da iç finansal koşullarda sıkılaşmaya neden olacak” yorumuna yer verdi. Daha önce piyasanın genel beklentisi haziran ayında ilk faiz indiriminin geleceği yönündeydi.

MOODY’S’DEN TÜRKİYE RAPORU

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ise seçimin ardından dün not derecelendirme niteliği olmayan bir rapor yayımladı. Raporda, “Türkiye’nin döviz rezervlerindeki erozyon kredi notu açısından negatif ve Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nı desteklemek için rezervleri kullanması Merkez Bankası’nın şeffaflığı ve bağımsızlığı üzerindeki soru işaretlerini yeniliyor” denildi.

Moody’s notundaki bir başka bölümde “Lirayı desteklemek için yapılan müdahale Merkez Bankası’nın uzun zamandır uyguladığı serbest kur rejimine aykırı, şeffaflık ve bağımsızlık konusunda yeni soru işaretleri doğuruyor” görüşünü yer verildi. “Türkiye’deki finansal piyasalarda yaşanan düşüş ve resesyona yönelik belirsiz politika reaksiyonu sermaye çıkışını riskini artırıyor” diyen Moody’s, seçim sonuçlarının Türkiye’deki makroekonomi politikaları büyük oranda belirleyeceği öngörüsünde bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Diyarbakır'da kayyımlar belediyelerdeki demirbaşları kaçırıyor

SONRAKİ HABER

Levent Gök: Sebze fiyatları ihracat engeliyle mi düşürülmek isteniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...