06 Ekim 2012 10:34

Bugün küresel eylem var

IndustriALL Küresel Sendika güvencesiz çalışmaya ve taşeron işçiliğine “Dur” demeye yönelik küresel kampanya çerçevesinde, her ülkedeki üye sendikaları, İnsana Yakışır Çalışma İçin Küresel Eylem Günü olan 7 Ekimde, üyelerini harekete geçirmeye çağırdı. Buna g&oum

Bugün küresel eylem var
Paylaş

IndustriALL Küresel Sendika güvencesiz çalışmaya ve taşeron işçiliğine “Dur” demeye yönelik küresel kampanya çerçevesinde, her ülkedeki üye sendikaları, İnsana Yakışır Çalışma İçin Küresel Eylem Günü olan 7 Ekimde, üyelerini harekete geçirmeye çağırdı. Buna göre, 7 Ekimde her üye sendika kendi uygun gördüğü biçimde Küresel Eylem Günü’ne katılacak.
IndustriALL üyesi Petrol-İş Sendikası, bu çağrıya uyacağını açıkladı. Petrol-İş Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Petrol-İş’in de üyesi olduğu 50 milyon üyeli sanayi işçilerinin küresel örgütü IndustriALL Küresel Sendika’nın, Haziran 2012’deki kuruluş kongresinde güvencesiz çalışmaya ve taşeron işçiliğine dur demek için küresel bir kampanya yürütme kararı aldığı hatırlatıldı.
Dünyanın bütün bölgelerinde güvencesiz çalışmanın bütün biçimlerine karşı mücadele edileceğinin belirtildiği açıklamada, “Güvencesiz istihdamı kurallara bağlamak ve kısıtlamak, istihdam statüsü ne olursa olsun bütün işçilerin insana yaraşır çalışma koşullarını, sendikalaşma ve toplu hakkını güvence altına almak için mücadele edeceğiz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

G.Afrika'da grevci 12 bin madenci işten atıldı

SONRAKİ HABER

Maliyeciler zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...