06 Ekim 2012 09:00

Haydarpaşa trensiz ve insansız olmaz

Haydarpaşa Garı’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığına devredilerek yok edilmek istenmesine tepkiler sürüyor.Haydarpaşa Dayanışması Platformu, “Haydarpaşa yağmasına davacıyız” diyerek Kadıköy vapur iskelesinden Haydarpaşa Garı’na yürüdü. Kadıköy vapur iskelesinde toplanan yüzlerce kişi Haydarpaşa Ga

Haydarpaşa trensiz ve insansız olmaz
Paylaş

Haydarpaşa Dayanışması Platformu, “Haydarpaşa yağmasına davacıyız” diyerek Kadıköy vapur iskelesinden Haydarpaşa Garı’na yürüdü. Kadıköy vapur iskelesinde toplanan yüzlerce kişi Haydarpaşa Garı’na meşalelerle ve sloganlar atarak yürüdü. TTB, Mimarlar Odası gibi çok sayıda meslek örgütü ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde “Haydarpaşa gardır gar kalacak”, “Haydarpaşa halkındır halkın kalacak” sloganları atılarak “Haydarpaşa trensiz ve insansız olmaz”, “Ulaşım haktır satılamaz” dövizleri taşındı. Eyleme çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

HAYDARPAŞA’YA RANT KISKACI

CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Haluk Eyidoğan’ın da katıldığı yürüyüşün ardından gar önünde platform üyeleri adına açıklama yapan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, ‘Kentsel ve Tarihsel SİT alanı’ olan Haydarpaşa Garı’nın AKP tarafından rant hırsıyla yağmalanmak istendiğine dikkat çekti. Marmaray Projesi’nin 29 tarihi tren istasyonunu ve Haydarpaşa garını kapatmak için gerekçe olarak sunulduğunu söyleyen  Muhcu, “Haydarpaşa aslına uygun olarak restore edilmelidir. Şehirlerarası trenler artık Haydarpaşa’ya gelmiyor. Şimdi banliyö trenlerinin de engellenmeye çalışıldığın görüyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından eylem Ufuk Karakoç’un söylediği türkülerle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf Sinema Günleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Goran Bregoviç, İzmir’i mest etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...