30 Mart 2019 12:45
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mart 2019 22:54

Fransa'da sarı yelekliler eylemlerin yasaklanmasına rağmen sokaklarda

Fransa’da sarı yelekliler hükümetin eylemleri yasaklamasına rağmen eylemlerinin 20. haftasında sokaklara çıktı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Fransa'da hükümetin ekonomik politikalarına karşı 17 Kasım 2018'de başlayan 'Sarı Yelekliler' eylemleri 20’nci haftasına girdi. Sarı yelekliler, yasağa rağmen birçok kentte sokaklara çıktı.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un geçen hafta protestoculara karşı daha sert önlemler almasına ve Champs-Élysées Caddesi başta olmak üzere, birçok bölgede eylemlerin yasaklanmasına rağmen, ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerin 20’nci haftasında yine sokaklara çıktı.

Paris'te Gare de l'Est tren garının önünde buluşan sarı yelekliler, Louvre Müzesi'nden geçerek Eyfel Kulesi'nin yanındaki Trocadero Meydanı'na kadar yürüdü. Polis, meydanda sarı yeleklilere biber gazıyla saldırdı. 

Sarı yeleklilerin Champs-Elysees Caddesi'nde eylem yapması yasaklandı. Paris'teki eylemde 32 kişinin gözaltına alındığı, Champs-Elysees Caddesi ve çevresinde eylem yapmaya çalışan 21 kişiye para cezası verildiği açıklandı.

Toulouse, Bordeaux, Saint-Etienne, Avignon ve Rouen şehirlerinin merkezlerinde de eylem yapmak isteyenlere dönük polis saldırıları yaşandı.

Avignon'da kent merkezinin dışında düzenlenen eylemlere dönük saldırılarda 2 kişi hafif yaralandı.

Montpellier'de 2 polisin yaralandığı gösteride 8 kişi gözaltına alındı. Bordeaux'daki eylemde de çatışmalar yaşandı. Toulouse'daki protestoda ise 2'si polis 3 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığının paylaştığı verilere göre, ülke çapında bugün düzenlenen eylemlere Paris'te 4 bin olmak üzere 33 bin 700 kişi katıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rabia Naz’a ne olduğunu biliyoruz

SONRAKİ HABER

Seçimler için Türkiye’ye gelen İngiliz gazeteci sınır dışı edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...