06 Ekim 2012 04:53

Yaşadıklarımın sorumlusu performans sistemi

Kasık ağrılarından dolayı Van Devlet Hastanesi Üroloji Servisine başvuran Eyüp Kayan isimli vatandaş, “kendi branşı olmayan ameliyata giren” doktor nedeniyle yüzde 44 engelli durumuna düşürüldüğünü iddia etti.  Van İl Sağlık Müdürlüğüne başvuran Kayan, Valiliğin soruşturma izni vermediği i&ccedi

Yaşadıklarımın sorumlusu performans sistemi
Paylaş
Beyar Özalp

BRANŞ DIŞI AMELİYAT İDDİASI

Van Devlet Hastanesinde kendisinde “kasık fıtığı” olduğu gerekçesiyle acil ameliyata alındığını söyleyen Kayan, ameliyatı gerçekleştiren doktorun branşı dışında ameliyata girdiğini ileri sürdü. Kayan’ın aktardıklarına göre ameliyat sırasında hastanede bekleyen ailesine, “kalın bağırsağın çürüdüğü ve acilen alınmazsa Kayan’ın öleceği”nin bildirildi ve  ailenin izni alınmadan Kayan, 6 saat süren ikinci bir ameliyata sokuldu.

Kayan’ın kalın bağırsağından 9 santimlik bir parça ameliyatla alındı. Kayan ameliyatın ardından 11 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdayken sürekli kanaması olan Kayan’a doktoru durumun normal olduğunu iletti.

‘VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ’

“Daha sonra ailemin cabalarıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildim” diyen Kayan burada bir kez daha ameliyata alındığını ve bu kez de midesinden bir parça ve bağırsağının yarısının alındığını ileri sürdü. Tüm bu ameliyatların ardından İstanbul Fatih Sultan Mehmet Hastanesinden durumu ile ilgili rapor alan Kayan, Van İl Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulunduğunu ve ısrarlı çabaları sonucundan inceleme başlatıldığını ve doktorun “kendi branşı dışında ameliyata” girdiği gerekçesiyle kınama aldığını ancak Valiliğin cezayı kaldırarak soruşturma açılması izni vermediğini aktardı.
Eyüp Kayan, doktorun branşı dışında ameliyata girmesinin tek nedeninin performansa dayalı ücret sistemi olduğunu söyleyerek sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istediğini belirtti.   (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köylüler bu ülkenin vatandaşı değil mi?

SONRAKİ HABER

Bağırıyorum herkes duysun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...