28 Mart 2019 23:09

"Bağımsız bir kadın aday varmış!"

"Alışılagelmiş hakim anlayışların arasında 'Rantçı değil halkçı belediyecilik mümkün' sloganı ezber bozuyor."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gökhan İMREK
Kayseri

Erciyes’in eteklerinde farklı bir ses yankılanıyor bugünlerde... Sanayi ve tarımın önemini koruduğu kentte, alışılagelmiş hakim anlayışların arasında “Rantçı değil halkçı belediyecilik mümkün” sloganı ezber bozuyor adeta.

Gençlerin, kadınların ve işçilerin gece gündüz demeden, coşku ve gururla yürüttüğü ve benim de birkaç gündür katılma fırsatı bulduğum çalışmalarda, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve kadın platformunun da desteklediği Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Avukat Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, şu sözlerle özetliyor neden aday olduğunu; “Oy verin sizi kurtaralım demiyoruz, oy verin işçi ve halk meclisleriyle birlikte yönetelim.”

Seçime sayılı günler kala bilindik yalan dolan siyasetinin toplumu kuşatan ambargosunun yarattığı bıkkınlık haline rağmen, bağımsız ve emekten yana bir kadın adayın sözleri kulak vermeye değer bulunuyor. Evlerde, işçi duraklarında, sokakta, pazarda, işyerlerinde, köylerde “Bağımsız bir kadın varmış” sözleri şehri saran bir tını gibi yükseliyor adeta.

“Avşar, Çerkes, Kürt, Alevi demeden her yerde yürüttüğünüz çalışmaları görüyoruz”, “Bizim mahalleye de gelin”, “Seçimlerden sonra da kapımız açık” diyen nazik davetler ve ‘‘Partilerden bıktım ama bağımsız ise düşüneceğim” sözlerini neredeyse her gün, her yerde duyuyoruz.

Bu bir ses; işçiden, emekçiden, kapıkulu muamelesi yapılmış halktan, yok sayılan kadından, ömrünü geçim derdine adamış emekliden yana bir ses, “Birlik olursak kazanırız” sözleriyle türküye dönecek bir ses Erciyes eteklerinde.

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş ifade verdi: Konuşmalarım dün barış faaliyetiydi bugün suç!

SONRAKİ HABER

Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Adaylarına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...