27 Mart 2019 04:44
Son Güncellenme Tarihi: 27 Mart 2019 09:38

Binali Yıldırım: HDP'liler pekala beni destekleyebilir

AKP'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım, "HDP aday göstermediğine göre, HDP’lileri bağlayacak bir şey yok. Pekala beni destekleyebilirler" dedi.

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, HDP'nin büyükşehirde aday göstermediğini hatırlatarak seçmenden oy istedi. Yıldırım, "HDP aday göstermediğine göre, HDP’lileri bağlayacak bir şey yok. Pekala beni destekleyebilirler. Geçmişte de bugün de AK Parti HDP’yle birlikte bölgeden Kürt vatandaşlarımızdan en fazla destek alan partidir" diye konuştu.

Cumhuriyet'e konuşan Yıldırım'ın HDP ile ilgili açıklaması şöyle:

"Hep şunu söyledik: Biz bir genel seçime gitmiyoruz. İstanbul’un seçimini yapıyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye gönül verirse versin, İstanbul’un geleceği için, evlatlarımızın geleceği için herkesten destek istiyoruz. Buna HDP’ye oy verenler de dahil. Benim dediğim şu: HDP aday göstermediğine göre, HDP’lileri bağlayacak bir şey yok. Pekâlâ beni destekleyebilirler. Geçmişte de bugün de AK Parti HDP’yle birlikte bölgeden Kürt vatandaşlarımızdan en fazla destek alan partidir. Bu yüzden ben HDP’nin Kürtlerin oylarını pazara çıkarmasının çok dürüst bir iş olmadığını düşünüyorum. Pazarlık yapılmasının siyaseten de etik olmadığını düşünüyorum. HDP ile Kürtleri birbirinden ayırmak lazım. HDP bölücü terör örgütü ile arasına mesafeyi bugüne kadar koyamadı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 27 Mart 2019 Çarşamba

SONRAKİ HABER

Flash TV'de toplu işten çıkarma başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...