26 Mart 2019 12:03

Tunceli Barosu "Seçim Güvenliği İzleme ve Takip Merkezi" kurdu

Tunceli Barosu, 31 Mart Yerel Seçimleri için baro bünyesinde "Seçim Güvenliği İzleme ve Takip Merkezi" kurdu.

Av. Kenan Çetin | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Anayasa'ya göre seçimlerin yargı yönetim ve denetimi altında yapılması gerektiğini belirten Tunceli Barosu, 31 Mart Yerel Seçimleri için "Seçim Güvenliği İzleme ve Takip Merkezi" kurdu.

Tunceli  Barosu Yönetim Kurulu adına Kenan Çetin tarafından yapılan açıklamada, Avukatlık Kanunu 76 ve 95’inci maddelerinin, barolara hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak, savunmak ve bu kavramlara işlerlik kazandırma görevinin yüklendiği belirtildi.

Anayasa’nın 67’nci maddesinin tüm vatandaşlara seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı tanıdığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu hükme göre seçimler ve halk oylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır. Türkiye’nin de tarafı olduğu Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesinin de 25'inci maddesinin (b) bendi, her vatandaşın genel, eşit ve gizli oyla belirli dönemlerde yapılan, seçmenlerin iradelerini özgürce ortaya koymalarını garanti eden gerçek seçimlerde oy kullanma ve seçilme hakkı tanımıştır. Hem ulusal hem de uluslararası mevzuatta temel bir insan hakkı olarak tanınan seçme ve seçilme hakkının özgür ve serbest irade ile yapılmasını sağlamak, şeffaflığı tesis etmek, iradenin sakatlanmasını önlemek ve meşruiyet tartışmalarını sonlandırmak amacıyla Tunceli Barosu olarak 'Seçim Güvenliği İzleme ve Takip Merkezi' oluşturulmuştur. Tüm oy kullanacak vatandaşlar ve siyasi partilere duyurulur.” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB'nin tartışmalı yeni telif yönetmeliği Bakanlar Konseyinde onaylandı

SONRAKİ HABER

HDP'den hükümete çağrı: "Ağırlaştırılmış tecridi sonlandırın"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...