26 Mart 2019 03:41
Son Güncellenme Tarihi: 26 Mart 2019 10:18

Çanakkale'de mültecileri taşıyan tekne battı: 4 ölü

Yunanistan Midilli Adası'na geçmeye çalışan 15 mültecinin bulunduğu fiber tekne Ayvacık açıklarında battı. 3 kadın ve 1 bebek yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunanistan Midilli Adası'na geçmeye çalışan mültecileri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 3 kadın ve 1 bebek yaşamını yitirdi.

AA'nın verdiği bilgiye göre, Midilli Adası'na geçmek isteyen bir grup mülteci, Ayvacık'ın Kadırga Burnu mevkisinden Ege Denizi'ne açıldı. İran ve Afganistan uyruklu 15 kişiyi taşıyan tekne bir süre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle battı. Bölgede devriye görevini yürüten sahil güvenlik ekipleri durumu fark ederek müdahalede bulundu.

Teknede bulunan mültecilerden 4'ünün cesetine ulaşıldı. Kurtarılan 11 kişi ise Ayvacık ile Balıkesir'in Edremit ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaşamını yitirenlerden 3'ünün kadın, birinin ise bir bebek olduğu öğrenildi.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, gece saatlerinde Behramkale güneyi 1,7 deniz mili mesafede, mültecilerin bulunduğu bir fiber teknenin battığının tespit edildiği belirtildi. Bunun üzerine bölgeye 5 sahil güvenlik botu ve bir helikopter sevk edildiği aktarılan açıklamada, 11 kişinin kurtarıldığı, 3 kadın ve 1 bebeğin cesetlerinin denizden alındığı ifade edildi.

Açıklamada, kurtarılan mültecilerden alınan ilk ifadelerden, teknede 15 kişinin bulunduğunun öğrenilmesi üzerine arama kurtarma faaliyetlerine son verildiği duyuruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de Brexit istifaları

SONRAKİ HABER

Zabıta ekipleri, Kadıköy'de CHP adayı Odabaşı'nın pankartlarını söktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...