25 Mart 2019 08:01
Son Güncellenme Tarihi: 14 Nisan 2019 14:10

Vinç operatörü Ali Ekber Dinçer ölüme gönderilmiş

Yaşamını yitiren Ali Ekber Dinçer'in, şantiye yöneticileri tarfından uzmanlık alanı olmamasına rağmen vinci tamir etmeye gönderildiği ortaya çıktı.


Fotoğraf: İbrahim Karabıyık/DHA

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Karabağlar’daki vinç kulesinde yaşanan iş cinayetinde ölen Ali Ekber Dinçer’in tamirci olmadığı halde vinçteki arızayı gidermesinin istendiği ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar Uzundere Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi ihalesini alan Folkart tarafından yapımı sürdürülen inşaat şantiyesinde 24 Mart Pazar günü yaşanan iş cinayeti yaşanmış, şaryo (kanca arabası) halatını değiştiren taşeron şirket işçisi Ali Ekber Dinçer isimli işçi 30 metreden düşerek yaşamını yitirmişti.

Geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınlayan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İzmir Meclis Girişimi, iş cinayetine arkasındaki ihmalleri açıklamıştı. Raporda şaryoyu (kanca arabası) durdurmaya yarayan fren sisteminin eski, paslı ya da arızalı olduğu için çalışmadığı, çarpma sonucu sepetin ve korkuluğun kırıldığı ve emniyet kemerinin kırılan korkuluğa bağlı olması sebebiyle boşa çıktığı ve ardından iş cinayetinin yaşandığı üzerinde duruluyor. Raporda ayrıca vincin yaşam hatlarının olmadığı da ifade ediliyordu.

DİNÇER ÖLÜME GÖNDERİLMİŞ

İş cinayeti ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Şantiyede vinç operatörü olarak çalışan Dinçer’den uzmanlık alanı olmadığı halde vincin sıkışan halatını değiştirmesinin istendiği belirtildi. Dinçer’in çalışma arkadaşlarının verdiği bilgilere göre, iş cinayetinin yaşandığı kule vinçteki arıza şantiye yöneticilerine bildirildi. Ancak maliyetten kısmak ve zaman kaybetmek istemeyen şantiye yöneticileri teknik servis ya da işin ehli bir tamirci çağırmak yerine vinç operatörü olan Dinçer’den halatı değiştirmesini istedi. Dinçer’in ölümüne neden olan iş cinayeti de böyle yaşandı.

AİLE KAN PARASINI KABUL ETMEDİ

Uzun yıllardır inşaatlarda çalışan 50 yaşındaki Ali Ekber Dinçer, emekli maaşı yetmediği için çalışmaya devam ediyordu. Şirket, Dinçer’in eşine bir miktar kan parası teklifinde bulunarak davacı olmamasını istedi ancak Dinçer’in eşi parayı kabul etmeyerek davacı olacağını bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Bağımsız Adayı Reyhan Başaran Darıca'da EYT'lilerle buluştu

SONRAKİ HABER

Mardin'de bir tutuklu, "Tecridi protesto için" yaşamına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...