05 Ekim 2012 12:33

Aleviler yarın Ankara’ya akacak

Ankara’da yarın gerçekleştirilecek olan ‘eşit yurttaşlık’ mitingi için çalışmalar hızlandı. Eşit ve demokratik bir yaşamdan yana olan herkesi 7 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Sıhhiye Meydanı’nda yapacakları ‘Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi’ne davet eden Aleviler, “a

Aleviler yarın Ankara’ya akacak
Paylaş
İbrahim Kale / Hüseyin Akbaş

‘EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI İÇİN’

Mitinge ilişkin görüşlerini sorduğumuz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş demokratik talepleri için, işsizliğe ve yoksulluğa ‘hayır’ demek için, ‘eşit yurttaşlık hakkı’,  4+ 4+ 4 gerici eğitim sistemine ‘hayır’ demek için Sıhhiye’de olacaklarını belirtirken, Tuzluçayır Cem ve Kültür Evleri Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Uzuner “4+ 4+ 4 eğitim sistemi ile çocuklarımızın geleceği karartılacak. Bu yüzden mitingde olmalıyız” dedi. Görüşlerini sorduğumuz vatandaşlardan Hasan Uçar ve Sultan Korkmaz isimli vatandaşlar da ibadetlerini cemevinde rahatça yapabilmek ve zorunlu din derslerinin kaldırılması için mitinge katılacaklarını söyledi.

SİYASİ PARTİLERDEN ORTAK ÇAĞRI

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir araya gelen BDP, CHP, EMEP, TKP, Pir Sultan Abdal Derneği ile Yozgat ve Kırıkkale Köy Dernekleri de mitinge çağrı yaptı. Kurum temsilcileri, özellikle Kürtler ve Aleviler üzerinden ayrıştırıcı politikalar yürütüldüğünü dile getirerek, etnik ve mezhepsel ayrıştırmalara karşı birlikte hareket etmek, iç ve dış barışı örmek için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda 7 Ekimde düzenlenecek mitinge güçlü şekilde katılınması gerektiği ifade edildi. Miting için Altındağ’dan otobüsler de kaldırılacak. Otobüslerin kalkış yer ve saatleri şöyle; Hüseyingazi Son Durak- 09:15, Doğantepe Alibey Durağı, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Lisesi önü- 09:30.

‘SIHHİYE’DE CEM OLACAĞIZ’

Mitinge çağrı için Adana’da yapılan basın açıklamasında konuşan Adana Bektaşi Federasyonu GYK üyesi Miktad Öztürk de “Kin ve nefret tohumu ekenlere asimilasyon misyonerlerine, savaş ve soygun tacirleri soracağımız sorular olacak” dedi. Kaderine razı olanlara, sineye çekip sabredenlere, ortak talepler etrafında örgütlenmeyenlere sesleneceklerini belirten Öztürk, “Ezilenlerin, asimilasyona karşı direnenlerin, eşit hak talebiyle direnenlerin taleplerini seslendireceklerini vurguladı. Öztürk, “7 Ekim’de canlarla cem olacağız, Ankara Sıhhiye Meydanı’nda olacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)


‘TEZKERE’YE KARŞI DA ALANDAYIZ’

“Gelin canlar bir olalım” diyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül de, mitingde sadece Alevilerin taleplerinin dillendirilmeyeceğini, Türkiye’deki şiddet ortamını, açlığı ve yoksulluğunda mitingin temel gündemi olacağını ifade etti.
Türkiye’nin birçok yerinden mitinge katılım olacağını aktaran Bülbül, “Yapacağımız mitingle AKP politikalarını ve Başbakanın AKP kongresinde söz ettiği “1071’den 2071’e” konseptinin bizim için inkar, asimilasyon olduğunu, buna karşı mücadele etmeyi haykıracağız” dedi. Meclisten geçen sınır ötesi tezkerenin asıl hedefinin Beşar Esad değil, Suriye’deki Kürtler olduğunu vurgulayan Bülbül, “Mitingimiz tezkereye karşı da bir tepki olacak. Çok sayıda Alevi kurumu, oda, sendika, meslek odası ve siyasi partinin mitinge destek verdiğini ifade eden Bülbül, tüm duyarlı kesimleri mitinge güç vermeye davet etti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kulp’ta patlama: 1 çocuk ağır yaralı

SONRAKİ HABER

İskelenin halatı koptu: 2 işçi öldü, bir işçi ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...