05 Ekim 2012 12:25

Meclisteki torpil skandalına tepki

TBMM Genel Kurulunda tezkere görüşmeleri yapılırken AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den istediği torpil tepkilere neden oldu.Objektiflere takılan ve AKP’li Yetiş tarafından Dinçer’e gönderilen mesajta Yetiş’in Adıyaman Ticaret Meslek Lisesinde öğretmen olar

Meclisteki torpil skandalına tepki
Paylaş

TBMM Genel Kurulunda tezkere görüşmeleri yapılırken AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den istediği torpil tepkilere neden oldu.

Objektiflere takılan ve AKP’li Yetiş tarafından Dinçer’e gönderilen mesajta Yetiş’in Adıyaman Ticaret Meslek Lisesinde öğretmen olarak çalışan yakının Kahire eğitim ataşesi olarak değerlendirilmesini istiyordu.

BU TİP ATAMALAR EL ALTINDAN RAHATLIKLA YAPILIYOR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eğitim ateşeliğinin önemli bir görev olduğunu ve bilgi birikimi gerektirdiğini söyleyerek, ” Yaklaşık 4500 – 5000 dolar kadar da maaşları var. Gerekli şartları taşımadan böyle bir talepte bulunmak kendini bilmezliktir. Bakan Dinçer, bu torpil pusulasını yerine getirir mi bilmiyorum fakat acı bir durum. Bir milletvekilinin referansıyla böyle bir göreve gelmesi önemli bir problem. Ama bu durum bu ülkenin gerçekleri” dedi.

Bu tür atamaların el altından rahatlıkla yapıldığına dikkat çeken Koncuk, ”Bu ilk değil 2009 yılında yapılan KPSS atamalarında 40-50 puan alan ve o zaman ki Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde atanan Van’daki bir öğretmenin atamasını açtığımız dava ile iptal ettirdik. KPSS’den 80-90 puan alanlar atanamazken daha düşük puan alanların atanması torpilin belgesidir. Bakan’ın bu atamayı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini bilmediğim için bir şey söylemek istemiyorum fakat görüyoruz ki bu tip atamalar el altından rahat bir şekilde yapılıyor. Basın da bunu suçüstü yakalamıştır. İbretlik bir olaydır.”şeklinde konuştu.

IRKÇI, GERİCİ EĞİTİMİN FOTOĞRAFI!

Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Çulfa ise bu tür atamalarda siyasi referansların devreye girdiğinin altını çizerek, atamaların büyük bir bölümünün bu şekilde gerçekleştiğini belirtti.  Çulfa, “Öğretmen atamalarında bunu pek fazla yapamıyorlar. Ancak görevlendirmelerin büyük bir bölümünde , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim ateşeliği gibi üst düzey atamalarda AKP’nin il ve ilçe binalarının kartviziti yeterli oluyor. Üst düzey atamalarda siyasal referanslar yeterli oluyor. Aslında başından beri söylediğimiz ırkçı, gerici eğitim buna tekabül ediyor. Atama bekleyen 350 bin öğretmen var. Anayasal eşitlik ilkesi açıkça çiğneniyor.”şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Siyasi linç kampanyalarına son verilsin’

SONRAKİ HABER

Kulp’ta patlama: 1 çocuk ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...