05 Ekim 2012 12:21

İstanbul Tıp’ta yemek boykotu

İstanbul Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi’nde yemeklerin 2 TL’ ye çıkartılması tepki topladı. Öğrenciler yemekhane zamlarını boykot etti.Fiyatların fazla olduğunu söyleyen, Tıp Fakültesi ve diş hekimliği öğrencileri yemekhanenin önüne çadır kurarak kantini boykot etti. Yemekhanenin önü

İstanbul Tıp’ta yemek boykotu
Paylaş

Fiyatların fazla olduğunu söyleyen, Tıp Fakültesi ve diş hekimliği öğrencileri yemekhanenin önüne çadır kurarak kantini boykot etti. Yemekhanenin önünde sandviç dağıtarak zammı protesto eden öğrenciler, bu boykotun bir günlük uyarı olduğunu belirterek, pazartesi gününe kadar zamların geri alınmaması durumunda boykotun devam edeceğini vurguladılar. Yemekhanenin bulunduğu binaya, “Yemek yeme boykot et zamlar geri çekilsin” pankartı asıldı. Birçok kulüpten  öğrencinin oluşturduğu müzik grubunun şarkıları ile halay çeken öğrenciler, “yemekhane zamları geri alınsın” sloganı attı.

Yapılan zamma karşı basın açıklamasını Kardelen Türkü Saçar okudu. Saçar, “Okula başlamadan önce harçların kaldırıldığı müjdesini(!) almıştık. Ancak harç parası, beslenmeye yapılan zamlarla bizden çıkarıldı” diyerek AKP Hükümetinin harçların kaldırılması konusunda samimi olmadığını belirtti. “Öğrenciler olarak şimdiye kadar parasız eğitim ve sağlık için mücadele ettik. Bu taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KCK İstanbul ana davası 8 Ekim'e ertelendi

SONRAKİ HABER

‘Siyasi linç kampanyalarına son verilsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...