23 Mart 2019 11:41
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2019 15:53

Okullarda yasağa rağmen AKP propagandası sürüyor

Okullarda propaganda yasağına rağmen AKP'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, bir lisede seçim buluşması düzenleyecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yerel seçimlere az bir süre kala, okullarda AKP propagandası sürüyor. Son örnek ise İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'den. Okulda 'Sivas Buluşması' adı altında bugün saat 16.00'da AKP Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem seçim toplantısı düzenleyecek.

"OKULLARIN BUNA ALET EDİLMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Konuyla ilgili konuştuğumuz Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Aydoğdu ise şunları söyledi: "Yüksek Seçim Kurulu tarafından da açıkça beyan edildiği üzere kamu alanlarında, kamu bina ve bahçelerinde siyasi propaganda yapmak yasaktır. 

Bu yasak olmanın ötesinde ahlaki de değildir. Okulların da buna alet edilmesi kabul edilecek bir durum değildir. Bir siyasi partiye her şeyi, her yeri açmak, sanki o siyasi partinin her şeye hakkı varmış gibi gösterilmesi inanılmaz bir durumdur. Bu tutumlardan bir an evvel vazgeçilmeli, herkesin yasalara uygun hareket etmesi gerekmektedir." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: 3600 ek gösterge siyasi iktidarların lütfu değil

SONRAKİ HABER

Akçadağ Adayı Necdet Bali: Sorunlar ortak, çözüm birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...