05 Ekim 2012 10:11

‘Hükümetle hiçbir temasımız yok’

AKP kongresi öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin açıklamaları ve Oslo sürecine ilişkin sözlerini değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, gereken tüm çağrıları yaptıklarını ancak şu ana kadar hükümetle hiçbir temaslarının olmadığını belirtti. Kı

‘Hükümetle hiçbir temasımız yok’
Paylaş
Alper Atalay

AKP kongresi öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin açıklamaları ve Oslo sürecine ilişkin sözlerini değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, gereken tüm çağrıları yaptıklarını ancak şu ana kadar hükümetle hiçbir temaslarının olmadığını belirtti. Kışanak AKP’nin bir çözüm politikası varmış da birileri bunu kabul etmiyormuş, çözümsüzlükte dayatıyormuş gibi bir yanılgı yarattığını ifade etti.

‘AKP’NİN ÇÖZÜM POLİTİKASI YOK’

AKP’nin bir çözüm politikası olmadığını söyleyen Kışanak, “Kendisinin demokratik bir gelecek inşa etme konusunda perspektifi yok. Daha çok herkesi kendi tahakkümü altına almaya zorlayan, kendi iktidarını güçlendirmek için herkesi sindiren bir politikası var. Hiçbir çözüm politikası olmayan bir iktidar 10 yıl boyunca kamuoyunu çözümün tarafıymış, çözüm politikaları varmış ama birileri savaşı istiyormuş gibi toplumu kandırdı” dedi
Başbakan Erdoğan’ın AKP kongresi öncesi Oslo ve İmralı ile ilgili açıklamalar yaptığını hatırlatan Kışanak, “Kongrede Kürt halkına çağrı yaptı. ‘Örgütlü mücadeleyi bırakın, özgürlük mücadelesine tavır alın, benim kanadımın altına girin sizi himaye edeceğim’ mesajı verdi. Kendisine nefes aldıracak zeminler yaratma amacında. Suriye politikası tutmadı, parti içinde tartışmaları sürüyor. Cemaat ile kapışmalarını izliyoruz. Cumhurbaşkanı ile tartışma düzeyindeler. Savaş politikalarından istediklerini bulamadılar, Kürtleri susturamadılar” şeklinde konuştu.

‘ÖNÜMÜZDEKİ 1 AY ÇOK ÖNEMLİ’

Kürt sorunu açısından önümüzdeki 1 ayın çok kritik olduğunu söyleyen Kışanak, bu 1 ay içinde hükümetin ya yeniden güvenlik politikası eksenli bir deneme yapacağını ya da Oslo sürecini bıraktığı yerden başlatacağını söyledi. Kışanak, “Kürt siyasal hareketinin çözüm perspektifi, pratik adımları süreci belirleyecektir. Bizim BDP olarak izlediğimiz yol, özgürlükte, gerçek onurlu bir barışta demokratik hakları güvence altına alacak çözümde ısrar etmek ve bunun için mücadele etmektir. Eğer yeni bir görüşme ve müzakere süreci başlayacaksa da bunun hakiki manada köklü çözümleri de ele alan bir süreç olması gerek” şeklinde konuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tezkere, anaların bağrını yakacak

SONRAKİ HABER

Gazetemiz birçok konuda işimizi kolaylaştırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...