22 Mart 2019 20:59
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2019 07:20

Türkiye, Euro 2020 elemelerine Arnavutluk galibiyetiyle başladı: 0-2

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu'ndaki ilk maçında Arnavutluk'u deplasmanda 2-0 yendi.

Fotoğraf: Mustafa Öztürk/AA

Paylaş

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki ilk maçında Arnavutluk'u deplasmanda 2-0 yendi. Türkiye takımının gollerini 21. dakikada Burak Yılmaz ve 55. dakikada Hakan Çalhanoğlu attı.

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Arnavutluk ile karşılaştı. Şenol Güneş yönetiminde ilk maçına çıkan A Milli Takım, Burak Yılmaz'ın 21. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 55. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle takım farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşma, Türkiye'nin 2- 0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

ŞENOL GÜNEŞ: FRANSA VE İZLANDA MAÇLARI ÖNEMLİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bizim için Haziran ayındaki Fransa ve İzlanda maçları tabi önemli maçlar olacaktır. İkisinden birini kazanmak bizim için önemli olacaktır." dedi.

Güneş, İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı'nda yapılan Arnavutluk maçının ardından açıklamalarda bulundu.

AA'da yer alan habere göre, genç takımı tecrübeli takımla birleştirdiklerini, iyi başlayıp arkasının geleceğini düşündüklerini belirten Güneş, rakibin sertliğine, agresifliğine cevap verdiklerini, kendilerinde kazanmanın mutluluğu olduğunu söyledi.

Kendisine verilen görevi sorumluluk içerisinde yapmak durumunda olduğunu vurgulayan Güneş, "Onun sorumluluğu içerisinde bu maçı kazanıp iyi başlamak istiyorduk. Bunu başardık o yüzden mutluyum, gururluyum. Tabi uzun bir aradan sonra milli takımda iyi başlamak önemlidir." diye konuştu.

Moldova maçında sakatlıklar ve yorgunluklar nedeniyle değişikliklerin olabileceği sinyalini veren Güneş, daha farklı bir maç oynayacaklarını dile getirdi.

Oyun formatı olarak pozisyon vermediklerini ancak biraz daha iyi paslar yapabileceklerini anlatan Güneş, Mahmut Tekdemir ve Bırak Yılmaz’dan memnun olduğunu ifade etti.

Takım kaptanı Emre Belözoğlu’nun performansı ile ilgili bir soruya Güneş, şu yanıtı verdi:

"Kaptanı tebrik ediyorum. Geldiği ilk günden beri birlikte çalışmamızda çok verimliydi, çok katkı yaptı. Bütün oyuncular da öyleydi, Burak da öyleydi, gençler de öyleydi. Onlar hem ağabeylerini dinledi, hem kaptanlarını dinledi. Biz teknik heyet olarak da çok çalıştık. Süre çok kısa, buradan olabildiğince oynayanlar, oynamayanlar, yeni gelenler yeni bir kadro yapmak durumundaydık ve deplasmanda zor bir maçımız vardı. O yüzden böyle bir dönemde saha içerisinde bir kaptana ihtiyaç vardı, hem lider kaptana ihtiyaç vardı onu çok iyi yaptı."

Rakibin zaman zaman bireysel iyi işler yaptığını belirten Şenol Güneş, gelecek maçlarda Arnavutluk’un özellikle sahasında rakiplerine puan kaybı yaşatabileceğine dikkati çekti.

Moldova maçına hazırlanarak yarışa devam edeceklerinin altını çizen Güneş, "Bunun içerisinde her rakip önemli. Biz adım adım gitmek durumundayız. Ama bizim için Haziran ayındaki Fransa ve İzlanda maçları tabi önemli maçlar olacaktır. İkisinden birini kazanmak bizim için önemli olacaktır."  değerlendirmesinde bulundu.

PANUCCI'NİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Türkiye'ye 2-0 yenilen Arnavutluk Milli Takımı'nın teknik direktörü Christian Panucci'nin görevine son verildi. Arnavutluk Futbol Federasyonunun internet sitesinde yapılan açıklamada, İtalyan teknik adam Panucci'nin resmen görevine son verildiği belirtildi.

Açıklamada, Panucci'ye şimdiye kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edilirken, kariyerinde başarı temennisinde bulunuldu.

Öte yandan, Arnavutluk Futbol Federasyonu Sözcüsü Andi Verçani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Panucci'nin yerel saat ile 11.35'te ülkeden ayrılacağını söyledi.

Türkiye ile yapılan maçta Arnavut taraftarlar takımın gösterdiği kötü performans nedeniyle Panucci'ye tepki göstermiş fakat basın toplantısında Panucci istifa etmeyi düşünmediğini vurgulamıştı.

Arnavutluk'un 25 Mart Pazartesi deplasmanda Andorra ile oynayacağı karşılaşmaya takımı teknik ekipte bulunan Ervin Bulku ve Sulejman Mema'nın hazırlayacağı ifade edildi. Christian Panucci, Arnavutluk Teknik Direktörlüğü görevine Temmuz 2017'de getirilmişti.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Economist: Erdoğan, saldırıları tabanını canlandırmak için kullandı

SONRAKİ HABER

Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehrindeki maden ocağında göçük: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa