05 Ekim 2012 10:07

Tezkere, anaların bağrını yakacak

ANKARA’nın  Mamak ilçesinde vatandaşlar Meclisten geçen savaş tezkeresinin anaların canını yakacağını belirtti.Tezkerenin geçmesiyle gençlerin canının yanacağını belirten Halil Özkan, “Yıllardır anaların bağrı zaten yanıyordu. Şimdi bunun tekrarlanmasına göz yummayacağız” dedi. Özkan, savaşın engellen

Tezkere, anaların bağrını yakacak
Paylaş

ANKARA’nın  Mamak ilçesinde vatandaşlar Meclisten geçen savaş tezkeresinin anaların canını yakacağını belirtti.
Tezkerenin geçmesiyle gençlerin canının yanacağını belirten Halil Özkan, “Yıllardır anaların bağrı zaten yanıyordu. Şimdi bunun tekrarlanmasına göz yummayacağız” dedi. Özkan, savaşın engellenmesi için halk olarak sokaklara döküleceklerini dile getirdi.
Tezkerenin “savaşa çağrı” anlamına geldiğini söyleyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi Başkanı Mustafa Demirtaş ise “Nereden, kimler tarafından atıldığı belli olmayan havan topunun sınırımıza düşmesi provokasyon” dedi. “ABD’nin çıkarları için gençlerimizin ölmesini istemiyoruz” diyen Demirtaş, özgürlükten ve barıştan yana olduklarını belirterek, savaşlara hayır dediklerini söyledi.

SAVAŞ ENGELLENMELİ

Savaş isteyenlerin önce kendi evlatlarını savaşa göndermelerini isteyen Elif Kambur, tepkisini şöyle devam ettirdi: “Bizler gül gibi evlatlar yetiştiriyoruz. ABD’nin çıkarları yüzünden evlatlarımızın bir tek teline bile zarar gelmesini kabul edemeyiz. Savaşlar katildir. Savaş ölüm demektir. Bunun için savaşa hayır. Artık, bıktık anaların babaların gözyaşı dökmesinden.”
Tuzluçayır Cem ve Kültür Evleri Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Uzuner de Suriye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, “İnce hesap peşinde olanlar Türkiye’yi macera peşinde sürükleyerek kendilerini kahraman ilan etmek istiyorlar ama bu milletin kanı üzerinden kahramanlık olmaz” dedi. “Bu ülkede çocuklar, anneler gözyaşı döküyor. Dökülen bu gözyaşlarını dindirmek lazım” diyen Uzuner, savaşı engellemek için sokaklara inmek gerektiğini söyledi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite gençleri tezkereye karşı

SONRAKİ HABER

‘Hükümetle hiçbir temasımız yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...