05 Ekim 2012 10:07

Üniversite gençleri tezkereye karşı

SAVAŞ tezkeresinin Meclis’ten geçmesine ilişkin görüşlerini aldığımız Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri tezkereye karşı olduklarını belirtti.Ege Üniversitesi Astronomi öğrencisi Süleyman Yeşil, Hataylı biri olarak yaşananlardan rahatsız olduğunu söyledi. Yeşil, hükümetin Suriye ile ilgili polit

Üniversite gençleri tezkereye karşı
Paylaş
Ayşe Turaran / Onurcan Şen

SAVAŞ tezkeresinin Meclis’ten geçmesine ilişkin görüşlerini aldığımız Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri tezkereye karşı olduklarını belirtti.

Ege Üniversitesi Astronomi öğrencisi Süleyman Yeşil, Hataylı biri olarak yaşananlardan rahatsız olduğunu söyledi. Yeşil, hükümetin Suriye ile ilgili politikasını eleştirerek, “Burada silahlı eğitim gören ‘Özgür Suriye Ordusu Militanları’ sadece Suriye’de değil Hatay’da da yine bir mezhep çatışmasını körüklemeye çalışıyor. Şimdi de tezkere ile Suriye’ye savaş açmaya çalışan hükümet gerek Suriye’deki gerek Türkiye deki mezhepsel çatışmayı körüklemeyi amaç güderek insanları birbirine düşürüyor”dedi.  Ege Üniversitesi İstatistik bölümünde okuyan Ahmet Yılmaz ise Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini en başından beri doğru bulmadığını belirtti. Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde okuyan Kemal Tekin, savaşın kendi savaşları olmadığını belirterek, “ABD’nin çıkarları doğrultusunda yapılan emperyalist bir müdahale” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yılmaz Bozkuş tezkerenin Meclisten geçmesiyle, Türkiye halklarının savaş kışkırtıcılığına karşı mücadele etmesi gerektiğini belirti. (İzmirEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP Türkiye'yi savaşın içine çekiyor

SONRAKİ HABER

Tezkere, anaların bağrını yakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...