05 Ekim 2012 09:47

BM, 'en güçlü ifadeyle' kınadı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Türkiye’de beş kişinin Suriye’den açılan ateşle ölmüş olmasının “Suriye’deki krizin bölgenin barış ve istikrarı ile komşularının güvenliği açısından ne kadar derin bir etkiye sahip olduğunu gösterdiğini” bildirdi.15 üyenin oybirliği ile yayıml

BM, 'en güçlü ifadeyle' kınadı
Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Türkiye’de beş kişinin Suriye’den açılan ateşle ölmüş olmasının “Suriye’deki krizin bölgenin barış ve istikrarı ile komşularının güvenliği açısından ne kadar derin bir etkiye sahip olduğunu gösterdiğini” bildirdi.
15 üyenin oybirliği ile yayımlanan ortak açıklamada, beş kişinin ölümüyle sonuçlanan olay nedeniyle Güvenlik Konseyi’nin Suriye’yi “en güçlü ifadeler” ile kınadığı söylendi.
Konsey, Türkiye ve diğer komşu ülkelere de “makul, sorumlu ve mantıklı” davranmaları çağrısı yaptı. Güvenlik Konseyi’nde sert bir karar çıkması için Türkiye’nin çağrısıyla ABD ve Batının desteklediği bir karar metni dolaştırılmış ancak Rusya’nın “Suriye’nin uluslararası hukuku ihlal ettiği” yönündeki ifadeye karşı çıktığı haberleri arasında oybirliğine varılamamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şimdi küme yapma zamanı

SONRAKİ HABER

Arap dünyası tepkisiz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...