05 Ekim 2012 09:46

Şimdi küme yapma zamanı

Mevsim itibarı ile çoğu meyvelerin toplandığı şu günlerde eğer yolunuz Arhavi köylerine düşerse ve bu ziyaretinizi hafta sonu yapmışsanız mutlaka çoğu evlerin avlu veya bahçelerinde kazanların kaynadığını görürsünüz.Pekmez ve küme yapımının yapıldığı her mekanda sizlere güzel insanlarımızın sıcak bi

Şimdi küme yapma zamanı
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Pekmez ve küme yapımının yapıldığı her mekanda sizlere güzel insanlarımızın sıcak bir “Hoş geldiniz” sözlerinin ardından hemen elinize içi ‘küme papası’ dolu bir tabak ve kaşık tutuşturulur. Eğer çok beğenirseniz bir tabak servisi de eve götürmeniz için yaparlar.
Önce Pilaget köyünde dolaştık… Uğradığımız Özkara evinde kümeler çoktan dizilmişti. Fakat iş sonrası küme papası ve kapçaşmçkudi (hamsili ekmek) çay ile öyle bir gitti ki, bir haftanın yorgunluğunu silip götürdü.
Ardından Suhulet köyüne gittik. Yol boyunca ilçemizin yaşadığı sel felaketinin çifte köprü yoluna ne çok zarar verdiğine şahit olduk. Üzüldük... Ulaşımın ivedilikle çözüldüğünü ve hafif araçların yine rahatlıkla yolu kullandıklarını gördük.
Küçükköy sapağından köy yoluna henüz girmiştik ki Muhtar Yaşar’ı karşımızda gördük. Avucunda ceviz ve kestane vardı ve hemen bizlere uzatıverdi. Daha sonra birkaç fotoğraf için çay alım yerine kadar gittik. Dönüşte Ekrem abimiz çoktan elma suyunu bardaklara koymuş bizleri bekliyordu. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Depremzede çocuklar fotoğraf sergisi açıyor

SONRAKİ HABER

BM, 'en güçlü ifadeyle' kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...