05 Ekim 2012 09:44

Depremzede çocuklar fotoğraf sergisi açıyor

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremin ardından konteyner kentlere yerleşen çocuklar fotoğraf sergisi açıyor. Deprem psikolojisini çocuklar üzerinden atmak amacıyla resim eğitimi verdiklerini belirten Selim Yıldız, “Çocukların aslında yaşadıkları coğrafyadan kaynaklı çocuk olmadıklarına tanık olduk.

Depremzede çocuklar fotoğraf sergisi açıyor
Paylaş

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremin ardından konteyner kentlere yerleşen çocuklar fotoğraf sergisi açıyor. 4 Haziran tarihinden bu yana depremzede çocuklar için Galata Fotoğrafhanesi, Fotoğraf Vakfı, Narphotos, Anadolu Kültür, Garanti Bankası, Van Belediyesi, Bostaniçi Belde Belediyesi ve VAKAD’ın ortaklaştığı Van Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesinin sergisi yarın Van Devlet Tiyatrosu önünde açılacak. Lale 1 konteyner kenti ve Bostaniçi Belde Belediyesi çocuk çadırlarında yapılan resim çalışmalarına Van, Diyarbakır ve İstanbul’dan 200’e yakın fotoğraf sanatçısı eğitmen olarak katılırken, 18 yaş altında olan 250 çocuk 10 hafta boyunca fotoğraf atölyesinde fotoğraf çekme eğitimi gördü. 214 fotoğrafın sergileneceği fotoğraf sergisi bir hafta boyunca Vanlılarla buluşacak.

‘ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI COĞRAFYANIN SORUNLARI İLE İÇ İÇE’

Yaşanan deprem felaketinden bu yana çocuklara fotoğraf çalışmalarının yanı sıra, güven oyunları, kartonlardan kadraj, çiçek dürbünü, teleskop, kaleidoskop gibi eğlenceli ve öğretici argümanlar kullanılarak atölye çalışmaları zevkli hale getirilerek deprem psikolojisini atmaları amaçlandı. Çocuklara verilen fotoğraf ve teknik eğitimin ardından, yaşadıkları ve yansıtmak ya da paylaşmak istedikleri her şeyi çekmeye çalışarak fotoğraf sergisinde başarılı olduklarını belirten çalışma yürütücülerinden Selim Yıldız, “Çocukların aslında yaşadıkları coğrafyadan kaynaklı çocuk olmadıklarına tanık olduk. Çektikleri fotoğraflardan da bu anlaşılıyor ki çocukların içinde bulunduğu coğrafyanın siyasi sosyal ekonomik sorunların çok da dışında olmadıklarıdır” dedi.

FOTOĞRAFLAR ÇOCUKLARIN HEM DÜŞÜNCELERİ HEM DE İTİRAZLARI

Yıldız, üzerinde yoğun emek ve çaba gösterdikleri fotoğraf atölyesinin temel amacının, çocuklarla depremden sonra fotoğraf çalışması sonucunda alternatif etkinlikler yaratmak olduğunu belirterek, “Sergideki fotoğraflar çocukların hem düşünceleri hem de itirazlarının bir sonucu olacaktır. Amacımız sadece etkinlik yapıp bitirmekten çok kalıcı çalışmalara dönüştürmektir. Temel amacımız bunun alt yapısını oluşturmaktır” dedi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Belediyesinden sergi yasağı

SONRAKİ HABER

Şimdi küme yapma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...