05 Ekim 2012 09:37

Emek-yorum fotoğrafları Eskişehir’de

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası ile Red Fotoğraf Grubu’nun ortak çalışması olan “Göz-El, Emek Yorum Fotoğraf Sergisi”, 09 Ekim 2012 Salı günü Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Salonu’nda saat 18.30’da açılacak. Tepebaşı Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Red Fotoğraf Kulübü, T.

Emek-yorum fotoğrafları Eskişehir’de
Paylaş

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası ile Red Fotoğraf Grubu’nun ortak çalışması olan “Göz-El, Emek Yorum Fotoğraf Sergisi”, 09 Ekim 2012 Salı günü Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Salonu’nda saat 18.30’da açılacak. Tepebaşı Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Red Fotoğraf Kulübü, T. Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesi, DİSK Birleşik Metal-İş Eskişehir Şubesi ve Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek sergi, 8 Kasım tarihine kadar açık kalacak.
Red Fotoğraf Kulübü sanatçılarının çalıştığı 103 fotoğrafa, Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi yazar ve şairler yorum yaptı. Emek-Yorum Fotoğrafları, daha önce 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ve 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle İstanbul’da farklı mekanlarda sergilenmişti.
Bu özel çalışma; emeği, üretim ilişkisi içinde fotoğraflarla somutlamak, edebiyatın dilini emek fotoğraflarında sınamak, fotoğraf sanatçısıyla yazarın yaratma algısını fotoğraflarda birleştirmek ve emekçileri, üretime dönüşen başka bir alanla, sanatla buluşturmak, onları da sanatın yaratı sürecine katabilmek amacını taşıyor.
Fotoğrafların ve yorumların gelecekte bir katalogda toplanması amaçlanıyor. Sergideki yapıtların geliriyse grevdeki işçilerle dayanışma için işçilere bırakılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün’de Meclis feshedildi

SONRAKİ HABER

Ankara Belediyesinden sergi yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...