19 Mart 2019 16:28

AKP'li Yeneroğlu: Katliam görüntülerinin izletilmesi yanlış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde Yeni Zelanda katlimanının görüntülerini gösterilmesine AKP'li Milletvekili Mustafa Yeneroğlu tepki gösterdi.

Fotoğraf: DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde Yeni Zelanda katlimanının görüntülerini gösterilmesine bir tepki de AKP'li Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.

Mustafa Yeneroğlu, WDR Köln Radyosu’nun yaptığı söyleşide katliam videosunun gösterilmesine karşı olduğunu söyledi. Görüntüyü izlemesinin ardından "ilgili arkadaşlara" görüşünü ilettiğini söyleyen Yeneroğlu, "Bu görüntülerin çocukların izlemesini doğru bulmuyorum. Kim telkinde bulundu bilemiyorum ama doğru olmadığı kanaatdeyim. Ben büyük bir ekseriyetin benim gibi düşündüğünü düşünüyorum" dedi.

Yeneroğlu, 8 Mart'ta kadınların İstanbul İstiklal Caddesi'nde yıllardır gerçekleştirdikleri Feminist Gece Yürüyüşü'nün polis tarafından biber gazı ve plastik mermi kullanılarak dağıtılmasının ardından başlayan "ezanı ıslıkladılar/protesto ettiler" tartışmasında da iddiayı sıklıkla dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'la zıt cephelerde yer almıştı.

Yeneroğlu, ilk olarak Yeni Şafak muhabiri Burak Doğan tarafından gündeme getirilen iddianın Cumhurbaşkanınca da tekrar edilmesinin ardından Twitter hesabından "Ezanın ıslıklandığı olasılığı ne kadar rahatsız ediciyse, ‘ezana uzanan eller kırılsın’ sloganıyla şiddet dili kullananlar çok daha ürkütücü. Ezanın bu şekilde korunmaya, hele insanları incitmeye ve kaba kuvvetle korkutmaya ihtiyacı yok. Biraz sükûnet ve sağduyu lütfen" paylaşımında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Altan'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından para cezası

SONRAKİ HABER

"Fotoğraf makinenizi alın" diye emniyete çağırıp gözaltına aldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...