05 Ekim 2012 09:22

Taşeron işçiliğe karşı küresel eylem çağrısı

PETROL-İŞ “Güvencesiz Çalışmaya ve Taşeron İşçiliğine ‘dur’ diyelim” çağrısıyla emekçileri 7 Ekimde yapılacak küresel eyleme davet etti.Eylemin kararı, Petrol-İş’in de üyesi olduğu 50 milyon üyeli uluslararası sanayi işçileri sendikası Industriall Küresel Sendika tarafından alınd

Taşeron işçiliğe karşı küresel eylem çağrısı
Paylaş

PETROL-İŞ “Güvencesiz Çalışmaya ve Taşeron İşçiliğine ‘dur’ diyelim” çağrısıyla emekçileri 7 Ekimde yapılacak küresel eyleme davet etti.

Eylemin kararı, Petrol-İş’in de üyesi olduğu 50 milyon üyeli uluslararası sanayi işçileri sendikası Industriall Küresel Sendika tarafından alındı. İnsana Yakışır Çalışma İçin Küresel Eylem Günü olan 7 Ekimde yapılacak eyleme Petrol-İş de çeşitli etkinliklerle katılacağını açıkladı.

Petrol-İş’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “Küresel sermaye işçilerin istihdam yöntemini köklü bir şekilde değiştiriyor. Güvenceli işlerin yerini giderek taşeron işçiliği ve geçici işçilik alıyor. Güvencesiz işlerde çalışan işçilerin ücretleri ve çalışma koşulları son derece yetersiz, sendikalaşma ve toplusözleşme olanakları hemen hemen yok. Şirketler iş gücü maliyetlerini düşürmek ve istihdamın bütün yükünü işçilerin omuzlarına yıkmak için güvencesiz istihdamı ve taşeron işçiliğini kullanıyor.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler: Zamlar belimizi kırdı

SONRAKİ HABER

Hasan Asker Özmen mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...