19 Mart 2019 14:01
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2019 18:02

Mansur Yavaş hakkında "suçu bildirmemek" suçundan soruşturma açıldı

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında 'suçu yetkili makamlara bildirmemek' suçlamasıyla soruşturma açıldı. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Millet İttifakı'nın Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında "suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçlamasıyla TCK 278. maddeye dayanarak soruşturma açıldığı kaydedildi. Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, Necmettin Kesgin’in üzerine atılı suçlardan mevcut siyasi ortamı kullanarak kurtulmaya çalıştığını ifade etti.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, müvekkili aleyhine açılan soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Yücetürk, Mansur Yavaş’a hakkında sahtecilik, şantaj özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından mahkumiyet kararı bulunan ve halen çocuklara ait müstehcen görüntüleri bulundurmaktan yargılaması devam eden Necmettin Kesgin’in Yavaş’a iftira attığını söyledi. Kesgin’in bir haber kanalında içerisinde çocuklara ait müstehcen görüntüler bulunan bilgisayarın kendisine ait olmadığı yönündeki sözlerine ilişkin Yücetürk, Kesgin’in 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2016/270 Esaslı dosyanın yargılamasında bu bilgisayarın kendisine ait olduğunu beyan ve kabul ettiğini aktardı. Necmettin Kesgin’in üzerine atılı suçlardan mevcut siyasi ortamı kullanarak kurtulmaya çalıştığını ifade eden Yücetürk, “Mehmet Özhaseki ve mensubu olduğu siyasi partinin bazı yöneticileri, ellerindeki iktidar gücünü de kullanarak ve yargı organlarını da araçsallaştırarak, müvekkilim hakkında kriminal kişiliği ortada olan bir kişinin iddialarını gerçekmiş gibi topluma aksettirerek çirkin bir seçim kampanyası yürütmektedirler” dedi.

Yücetürk, söz konusu iddiaları öne sürenler hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Protestoların sürdüğü Haiti’de Başbakan görevinden alındı

SONRAKİ HABER

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, CIA'yi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...