19 Mart 2019 06:23
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2019 14:54

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı.

Dersim Belediyesi Eş Başkan Adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile. - Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

AA'nın haberine göre Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sezai Temelli'nin, HDP Dersim il örgütünün 31 Ocak 2019'da düzenlenen "Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmanın içeriğinde suç unsuru olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Başsavcılık, hakkında "terör örgütü propagandası" iddiasıyla soruşturma başlatılan Temelli'nin milletvekili oluşu nedeniyle 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 146. maddesinde belirtilen hüküm kapsamında "görevsizlik kararı" vererek soruşturma dosyasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. 

Tanıtım toplantısında konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu hakkında da “terör örgütü propagandası” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

TEMELLİ: İSTEDİĞİNİZ KADAR AÇIN, HAKİKAT KAZANACAK

Seçim çalışmaları kapsamında Batman'da halkla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hakkında açılan soruşturmaya tepki göstererek, "İstediğiniz kadar soruşturma açın, hakikat kazanacaktır, HDP kazanacaktır” dedi. 

Temelli, "Sabah akşam talimatla soruşturma açıyorlar. Terör örgütü propagandasıymış! Bin kere söyledik, HDP terörist değildir. Biz, HDP’nin sesini her yerde yükseltmeyi devam edeceğiz. Çünkü bu hakikatin sesidir, hakikatin sesini kısamazsınız. İstediğiniz kadar soruşturma açın, hakikat kazanacaktır, HDP kazanacaktır. Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız!" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET'E TEPKİ: SENİN YALANINI BEN NEDEN DÜZELTEYİM?

Hürriyet'in kullanmadığı cümleyi "haberleştirmesine" de değinen Temelli, "Akıllarını o kadar yitirmişler ki yalan haber yapmış, yalanı ortaya çıkmış, hani bir özür dile. Ama diyorlar ki yalan haberi Sezai Temelli düzeltsin. Yalan haberi sen yaptın sen düzelt, ben senin yalanını neden düzelteyim? Her şeyi çürüttüler. Her şeyi değersizleştiler. O yüzden de diyoruz ki hep birlikte tüm değerlerimize sahip çıkacağız. Kimliklerimizle, inançlarımızla mücadelemizle, emeğin kentlerini, doğanın kentlerini, kadınların kentlerini  birlikte var edeceğiz." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tayyip Erdoğan'ın "himayesindeki" ikinci takım: Esenler Erokspor

SONRAKİ HABER

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: Teröristin adını asla anmayacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...