16 Mart 2019 08:25

Pelin Ünker tehdit altında bulunan gazeteciler listesinde

Bir Özgür Basın Koalisyonu'nun açıkladığı dünyada en fazla tehdit alan gazeteciler arasında Gazeteci Pelin Ünker de yer aldı.

Görsel: Cumhuriyet

Paylaş

Dünyada en fazla tehdit alan gazetecileri gündeme getirmeyi amaçlayan One Free Press Coalition (Bir Özgür Basın Koalisyonu) her ay “En acil tehdit altında bulunan” 10 gazeteciyi duyuracağını açıkladı. DW Türkçe’nin haberine göre yayımlanan ilk listede Türkiye’den Paradise Papers yazı dizisiyle ilgili Binali Yıldırım ve çocuklarının açtığı davada para ve hapis cezasına çarptırılan Gazeteci Pelin Ünker de yer aldı.

Konuya dair açıklama yapan Ünker, “Dünyanın dört bir yanında gazeteciler baskı altında. Böyle bir listede yer almak elbette üzücü ama bu tip oluşumlar gazetecilerin seslerini duyurabilmesi için çok önemli” dedi. Gerçeği yansıtan haberlerinden dolayı cezalandırılmak istemediğini dile getiren Ünker “Bu vesileyle cezaya konu olan haberlerimi bir kez daha hatırlatmak isterim. Paradise Papers  dünyanın dört bir yanından 372 gazeteci tarafından haberleştirildi. Ancak ceza alan tek gazeteci benim. Ben ceza alsam da gerçek değişmeyecek” ifadelerini kullandı. 

LİSTEDE YER ALAN DİĞER GAZETECİLER

Listede ayrıca öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı da bulunuyor. Kaşıkçı son olarak 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Başkonsolosluğuna girerken görülmüştü. Listede yer alan diğer gazeteciler Suudi Arabistan’da kadın hakları konusunda blog yazdığı için tutuklanan Eman El Nafjan, Myanmar’da tutuklu olan Reuters Muhabirleri Wa Lone ve Kyaw Soe Oo, haberleri nedeniyle saldırıya uğrayan Kolombiyalı Gazeteci Claudia Duque, Moritanya’da tutuklanan Blogger Mohamed Cheikh Ould Mohamed, Güney Sudan’da tutuklanma tehditleri alan Juba Monitör Gazetesi Editörü Anna Nimiriano, Kamerun’daki Afrik 2 Radyosu Muhabiri Thomas Awah Junior, Vietnam’da insan hakları blogu yazan ve bundan dolayı cezaya çarptırılan Tran Thi Nga. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ezan çarpıtmasına tepki: Kadınların yan yana gelişi korkutuyor

SONRAKİ HABER

Kemalpaşa’da seçim sonuçlarını kentsel dönüşüm belirleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa