15 Mart 2019 05:25

Tazminatları ödenmeyen CPS işçileri sevkiyatı durdurdu

Tuzla’daki CPS Otomotiv'de işten çıkarılan işçiler tazminatlarının ödenmemesi üzerine Volkswagen için üretilen ürünlerin sevkiyatını durdurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tuzla Serbest Bölge’de yer alan DERİTEKS’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv Tekstil’de 31 Ocak’ta işten atılan 93 işçiye tazminatları hâlâ ödenmedi. DERİTEKS CPS Otomotiv Tekstil’in ana müşterilerinden biri olan Volkswagen’e ulaşarak işçilerin ödenmemiş alacaklarından Volkswagen’in de sorumlu tuttuğunu bildirdi. 

Patronla yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine işçiler fabrikaya gelerek Volkswagen için üretilen ürünlerin sevkiyatını durdurdu. İşçiler tazminatları ödeninceye kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

CPS Otomotivin patronu, "üretim adetlerinin düşmesi, yeni sipariş alınamaması ve mevcut siparişlerin azalması" gerekçeleriyle işçilerle karşılıklı anlaşarak tazminatlarını ödemek şartıyla iş akitlerini feshetti. İşçilerin sözleşmelerinin feshedilmesinin üzerinden 1 buçuk ay geçmesine rağmen tazminatlar ödenmedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü Gazetesi davası 18 Nisan'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Ödemiş'te direniş kazandı, JES projesi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...