14 Mart 2019 10:10

IŞİD'in Antep Katliamı davasında 8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

IŞİD'in, Antep'te sokak düğününü hedef alan ve 56 kişinin hayatını kaybettiği katliamına ilişkin davada 8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

IŞİD'in Antep'te sokak düğününü hedef alan ve 56 kişinin hayatını kaybettiği katliamına ilişkin davada, 8 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerekirken, adliyenin konferans salonunda kapalı oturumla yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Abdurrahman El-Najjar, Enes Karataş, Ahmet Köşgeroğlu, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Yunus Sarı, Mehmet Şahin Erğan, Ali Çalıkuşu ve Mehmet Çalıkuşu ile bazı müştekiler ve avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar Fadile Cebael ve çocuk sanık H.N.C. ise duruşmaya katılmadı.  

Geçen celse kapalı oturumda görülen duruşmada sunduğu mütalaasını yineleyen savcı, sanıklar Abdurrahman el-Najjar, Ahmet Köşgeroğlu, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Mehmet Şahin Erğan, Ali Çalıkuşu, Mehmet Çalıkuşu, Fadile Cebael ve çocuk sanık H.N.C. hakkında, "anayasayı ihlal" suçundan birer, 57 kişinin ölümü ve sonrasında 3 polisin öldürülmesi olaylarına ilişkin de "kasten öldürme" suçundan her sanık için 60 kez olmak üzere toplam 61 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 

Savcı, 10 sanığın, "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından da cezalandırılmalarını, sanıklar Enes Karataş ve Yunus Sarı'nın ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Sanıklar, sanık avukatları ve müşteki avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını yapmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. 

Mahkeme heyeti, sanıklar Abdurrahman el-Najjar, Ahmet Köşgeroğlu, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Mehmet Şahin Erğan, Ali Çalıkuşu ve Mehmet Çalıkuşu'na "anayasayı ihlal" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, 57 kişinin ölümü ve sonrasında 3 polisin yaşamını yitirmesi olaylarına ilişkin de "kasten öldürme" suçundan sanık Abdurrahman el-Najjar'a 60'ar kez, diğer sanıklar Ahmet Köşgeroğlu, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Mehmet Şahin Erğan, Ali Çalıkuşu ve Mehmet Çalıkuşu'na ise 57'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Mahkeme, ayrıca 8 sanığı, saldırıda 87 kişinin yaralanması nedeniyle de "öldürmeye teşebbüs" suçundan her bir yaralı için 18'er yıl olmak üzere hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yunus Sarı ve Enes Karataş'a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9'ar yıl hapis cezası verirken, sanıklar Fadile Cebael ve çocuk sanık H.N.C'nin delil yetersizliğinden beraatına karar verdi. 

Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt bir ailenin düğününe yönelik düzenlenen canlı bomba eyleminde 40’ı çocuk 56 kişi yaşamını yitirdi, 69 kişi de yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD iki yasak füzeyi deneyecek

SONRAKİ HABER

İHD’den Furkan Kocaman cinayeti hakkında açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...