13 Mart 2019 19:28
Son Güncellenme Tarihi: 13 Mart 2019 19:29

Bahçeli sorunu buldu: 5 harfliler yani Kemal, Meral ve Temel

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine garip bir hesap yaptı, gerçek sorunun beka değil 5 harfliler olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Zekeriya Karadavut/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü Kırıkkale mitingi sonrası gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli Millet ittifakını nitelerken yine garip bir hesap yaptı, parti liderlerinin isimlerinin ‘5 harfli’ olduğunu vurguladı.

“GERÇEK SORUN BEKA DEĞİL, 5 HARFLİLER”

Bahçeli “Biz Türkiye'de beka sorunu diyoruz ama gerçek sorun belli oldu; Kemal, Meral, Temel… Hepsi beş harften oluşan bir ittifakın kapsamı içerisinde bulunan anlamlı isimler olarak dikkat çekiyor.” dedi.

İYİ PARTİDEN BAHÇELİ'YE YANIT

Bahçeli'nin bu hesabına İYİ Partiden yanıt geldi. İYİ Parti resmi Twitter hesabından, "Cumhuriyetimizin kurucuları ve Kurtuluş Savaşımızın kahraman komutanları, Kemal, İsmet, Fevzi, Kâzım, Şevki. Say bakalım, kaç harfli" diyerek Bahçeli'ye seslendi.

X+Y=Z FORMÜLÜ DE VARDI

Bahçeli aralık ayınd yaptığı açıklamada da ilginç bir formülle seçimleri garantilediklerini iddia etmiş, "31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı X+Y=Z formülü ile Zillet İttifakı'nı alt edecektir" demişti.

"40 YAPAR" FORMÜLÜ TUTMAMIŞTI

Bahçeli 2009 yılında da MHP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde yaptığı ilginç hesapla bir iktidarı nasıl alacaklarını formülize etmişti.

Bahçeli’nin o dönem tutmayan iktidar formülü şuydu: “2009’u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2’nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil, kaldı 2. Toplayın ne yapar:11. 2009’un içindeki içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı? 40 yapar. Ve MHP’nin 40’ıncı yılı.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Volkswagen 7 bin işçiyi işten atmaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

EYT mağduru derdini bağımsız başkan adayına anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...