04 Ekim 2012 12:11

'HES’e de tehditlere de karnımız tok’

Tarsus’a bağlı Boğazpınar ve Olukkayağı köyü sınırlarından geçen Kadıncık Çayı üzerinde Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim A. tarafından yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesinin ÇED toplantısı köylülerin mücadelesi sonucu yapılamadan iptal edildi.Köylüler, HES heyeti ve yetki

'HES’e de tehditlere de karnımız tok’
Paylaş

Köylüler, HES heyeti ve yetkililerin bilgilendirme toplantısı yapmalarına izin vermeyerek köylerini terk etmelerini istedi. 3 saatlik bir süre sonucunda HES firma yetkilileri ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ‘toplantı yapılamadı’ tutanağı tutarak toplantı alanını ve köyü terk etti.

Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim AŞ kurucu ortaklarından ve aynı zamanda AKP Tarsus İlçe Yöneticisi olan Kadir Canlı ÇED toplantı yapılamayınca Boğazpınar köyü muhtarına “Seninle sonra görüşeceğiz” diyerek tehditler savurdu. Boğazpınar köyü halkı adına gazetemize açıklamada bulunan Ahmet Öztürk isimli vatandaş ise muhtarlarına yapılan tehdidi kınadıklarını belirterek  “Biz köy halkı olarak muhtarımızın arkasındayız HES’e de tehditlere de karnımız tok. Bizi kandıramayacaklar, suyumuza ve toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Patronun kapısına dayandılar

SONRAKİ HABER

Bakanın uçağını altın tekelleri mi kiraladı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...