04 Ekim 2012 11:47

Öğrenciler harçlar için eylem yaptı

AFYON Kocatepe Üniversitesi öğrencileri önceki gün ikinci öğretim harç ücretlerinin kaldırılması ve parasız eğitim taleplerini dile getirmek için üniversite rektörlük binası önünde basın açıklaması düzenledi.Basın metnini okuyan Sosyoloji Öğrencisi Mehtap Kenci AKP Hükümetinin ö

Öğrenciler harçlar için eylem yaptı
Paylaş

AFYON Kocatepe Üniversitesi öğrencileri önceki gün ikinci öğretim harç ücretlerinin kaldırılması ve parasız eğitim taleplerini dile getirmek için üniversite rektörlük binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın metnini okuyan Sosyoloji Öğrencisi Mehtap Kenci AKP Hükümetinin öğrenci düşmanı politikalarını giderek artırdığını belirterek “Hükümet bir vitrin düzenlemesi yaparak, bakın harçları da kaldırdık algısı yaratmak istemektedir. Oysa gerçek, birinci öğretim harç ücretlerinin 5 katı olan ikinci öğretim harç ücretlerinin ödenmeye devam etmesidir. AKP’nin iyileştirme olarak önümüze sunduğu bu plan eğitimdeki eşitsizlikleri arttırmaktadır. Kısacası AKP’nin yeni eğitim politikası aldatmacadan ibarettir” dedi. Parasız eğitimin harçların kaldırılmasından ibaret olmadığına dikkat çeken Kenci, “Ulaşım ve beslenme masraflarının öğrenciler üzerinde yarattığı maddi yük barınma sorunlarıyla birlikte daha da ağırlaştığı. Ayrıca temizlik, yemek ve yaşama dair hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamayacak yurtlarda kalmak zorunda olan öğrenciler de vardır. Bu yurtlarda kalmak istemeyen öğrencileri ise para düşkünü ev sahipleri ve emlakçılar beklemektedir” diyerek eğitimin her alanının parasız olması gerektiğini belirtti. Öğrenciler “Devlet ikinci öğretim harçlarını kaldırırsa büyük zarara uğrar” diyenlere cevap olarak bütçenin savaşa değil, eğitime ayrılması gerektiğini dile getirdiler. Öğrenciler “Parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilde eğitim veren Özerk bir üniversite istiyoruz” sloganıyla basın açıklamasını bitirdiler.
(Afyon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçilerin mücadelesi sürecek

SONRAKİ HABER

‘Ekonomik’ Çanakkale Bianeli’nde ‘kurgular ve karşı duruşlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa