12 Mart 2019 05:49

Duterte, 8 Mart etkinliğinde kadınlara hakaret etti

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, cinsiyetçi açıklamalarına bir yenisini ekledi, 8 Mart etkinliğinde kadınlara küfretti.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Filipinler’in skandal çıkışlarıyla tanınan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte kadınlara hakaret etti.

Neredeyse tamamı kadın olan asker ve polislerin önünde konuşan Duterte, kendisini sürekli eleştirdikleri gerekçesiyle kadınlara “Fahişeler”, “Çılgınlar” gibi sözlerle saldırdı ve “Beni ifade özgürlüğümden mahrum bırakıyorlar” dedi.

“Kadınları çok severim. Bu yüzden iki eşim var, bu benim kadınları çok sevdiğimi gösteriyor” diyen Duterte’nin sözleri çoğunlukla sessizlikle karşılandı.

Sürekli cinsiyetçi açıklamalarıyla gündeme gelen Duterte, geçtiğimiz yıl askerlere komünist kadın isyancıları vajinalarından vurmalarını söylemesi sonrası “Maço-faşist” ilan edilmişti. Duterte, 2016’daki seçim kampanyasında 1989’daki bir cezaevi isyanı sırasında ölen Avustralyalı bir misyonerin diğer mahkumların tecavüzüne uğraması hakkında “Keşke benim de böyle bir şansım olsaydı” demişti. Duterte geçtiğimiz yıl sahnede olduğu sırada evli bir kadın destekçisini tutarak dudağından öpmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Kaya'nın ailesinden "Ahmet Kaya filmi" iddiasına tepki

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden Nilüfer Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Eren Öner'e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...