10 Mart 2019 13:16

Balıkesir’de esnaf değişim istiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Şuayyip Çetin, Erdek'te pazar esnafını ziyaret etti. Esnaf "Artık değişim istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Balıkesir

Balıkesir'de köylerden, pazar yerlerine, parklardan, sahil noktalarına kadar hemen her yerde seçim araçları, broşür dağıtımları yapılıyor. Seçim yaklaştıkça bu manzaranın daha da arttığını belirten yurttaşların adayların söylemlerine, broşürlerine ilgisi ise gözden kaçmıyor. Balıkesir'in tatil beldesi olan ilçesi Erdek'te de bu manzara sürüyor. Havaların ısınmasıyla sahil kenarı ve çay bahçeleri dolmaya başladı. Sahil boyunca aday broşürleri dağıtılıyor, stantlar açılıyor. Seçim ziyaretleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Şuayyip Çetin de bugün Erdek'teydi.

Yurttaşların masalarına konuk olan, kendisini tanıtan Çetin'e ilgi yoğun oldu. Kimi partilerin adaylarının dahi sokağa çıkmadan seçim araçlarıyla tur atmasından, broşürlerinin sokağa saçılmasından şikayet eden yurttaşlar da var. Çetin'in bir aday olarak kendilerinin yanına gelmesinden mutluluk duyduklarını, samimiyetin de dolayı kutlayanlar da… Çetin ilçede çeşitli noktalarda ziyaretlerini sürdürürken, Erdek'te Yalı Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde yurttaşlara seslendi. Tek tek tezgahları dolaşan Çetin'e esnaf sorunlarını anlattı. İlçede sadece iki pazar yeri olduğunu belirten esnaf işlerinin düştüğünü, daha önce bir pazar yerinde satamadığı ürünleri diğer pazar yerinde satabildiklerini ancak uzun süredir ürünlerinin ellerinde kaldıklarını anlatıyor. Bir kadın esnaf, “Artık yem alamıyoruz. Satış yapamıyoruz. Nasıl yapacağız. Daha önce oy verdiklerimiz, seçim zamanında bile bizi görmezden geliyor. Kime derdimizi anlatacağız. Artık bir çözüm bulun. Bu zamlarla anladık artık, oy verdiklerimizle olmuyor ve artık değişim istiyoruz” diyor.

"KURTARICI BEKLEMEYİN, ARTIK BİRLİKTE ÇÖZELİM"

Bir başka esnaf, “kendi ürettiğimiz ürünlerimize masraf yaptığımız kadar kazanamıyoruz. Çorba kaynasın yeter diyorduk ama artık o da kaynayamayacak duruma geldi. Her geçen gün borç batağına giriyoruz. Gece gündüz çalışıp, bir şey kazanamıyorsak burada bir sorun var. Bunu yapanlara değil, bunu çözecek olanlara oy vereceğiz” diyor. Kime oy vereceksiniz sorusuna çaresiz, “Bilmiyorum, sizce ne yapalım, nasıl değiştireceğiz bize söyleyin" diyen yurttaşa Çetin, "Birlikte yönetmek demek, sorunlarımıza birlikte çözümler bulmak demektir. Kurtarıcı beklemeyelim, halkın sorunlarını ancak halk birlikte çözer” yanıtını veriyor.

ÖNCEKİ HABER

Lee Tesche: Varsayılan rock and roll otoriter karşıtıdır

SONRAKİ HABER

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu: Hepimiz Gezi'deydik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...