10 Mart 2019 05:18

Tunus'ta Sağlık Bakanı, 11 bebeğin ölümü üzerine istifa etti

Tunus Sağlık Bakanı Abdurrauf eş-Şerif, başkentteki bir devlet hastanesinde 11 bebeğin yaşamını yitirmesi üzerine istifa etti.

Fotoğraf: Yassine Gaidi/AA

Paylaş

Tunus Sağlık Bakanı Abdurrauf eş-Şerif, başkent Tunus'taki Er-Rabıta Hastanesinde 11 bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine istifa etti. Başbakan Yusuf eş-Şahid, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Şerif'in istifasını kabul ettiğini söyledi.

Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve Başsavcılığın konuyu yakından takip ettiğini belirten Şahid, mağdur ailelere maddi ve psikolojik destek sunulması için valilere talimat verildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 11 bebeğin ölümünün ardından acil soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti. Açıklamada, yapılan ilk incelemelere göre, bebeklerin ölümünün kanda oluşan enfeksiyondan kaynaklanabileceği ifade edilmişti.

Bakanlığın olayla ilgili oluşturduğu komiteden yapılan açıklamada da sorumluların belirlenmesi için incelemelerin sürdüğü bilgisi verilmişti.

Asliye Mahkemesi Başsavcılık Sözcüsü Süfyan es-Saliti de Başsavcılığın 11 bebeğin ölmesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Enes Kanter'e dair siyasi tartışmalar ABD'nin ödüllü haber programında

SONRAKİ HABER

Uzay çalışmalarını sürdüren Çin, ChinaSat-6C uydusu yörüngeye gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...