08 Mart 2019 10:45

AKP’ye göre, CHP milli güvenlik sorunu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ülkenin ana muhalefet partisi CHP’nin milli güvenlik sorununa dönüştüğünü iddia etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç'in seçim çalışmalarına destek vermek için Antalya'ya geldi.

Bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Mahir Ünal, CHP’nin belediye meclis üyeleri listesinde HDP’lilere yer verdiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

“CHP listelerinde Kandil'de konuşma yapan aday da gördük” iddiasında bulunan Ünal, beka tartışmalarına girişti:
“Beka meselesi dediğimiz şey bütün dünyada milli meseleler söz konusu olduğunda o ülkenin siyaseti tek yürektir, bizde hariç. Muhalefet iktidara alternatiftir, düşman değildir. 15 Temmuz'dan sonra CHP öyle bir dil kullandı ki çok ağır ifadeler var. CHP, FETÖ yargılamaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürüldüğünde önce hukuki bir altlık yaptı. CHP Türkiye'nin terörle mücadelesinde de Türkiye'nin yanında durmadı, yalnız bıraktı. AB ve ABD'ye Türkiye'yi şikayet etti. Suriye'de PYD'yi normal siyasi bir parti olarak gördü. CHP 'ne bekası' diyor. 15 Temmuz olmamış gibi, İskandinav ülkeleri gibiymişiz gibi konuşuyor. CHP son iki yılda aldığı pozisyonla milli güvenlik sorunu haline dönüştü.” (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'a ait savaş uçağı Pakistan sınırında düştü

SONRAKİ HABER

Eğitim hakkını kullanamayan kadın sayısı 10 milyona yakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...