04 Ekim 2012 07:44

3 BDP'li seçilmiş daha görevinden alındı

İÇİŞLERİ Bakanlığı, ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz ile il genel meclis üyeleri Mirpenç Uysal ve Cadır Beşer’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari İl Genel Meclisi’ne gönderilen resmi

3 BDP'li seçilmiş daha görevinden alındı
Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanlığı, ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz ile il genel meclis üyeleri Mirpenç Uysal ve Cadır Beşer’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari İl Genel Meclisi’ne gönderilen resmi yazıda, “Anayasanın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun Belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin Anayasa’nın 127. maddesinin 4. fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47. ve 34. maddesi gereğince İçişleri Bakanı’na verilen yetkiye istinaden Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Ferzende Yılmaz, Mirpenç Uysal ve Cadır Beşer geçici tedbirle görevlerinden alınmasına karar verilmiştir” denildi.

‘KARAR SİYASİDİR’

Karara tepki gösteren Hakkari İl Genel Meclis Başkanvekili Ferheng Yazgan, kararın hukuki değil, siyasi olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanlığının 34. maddeye istinaden aldığı karar yanlıştır. Arkadaşlarımız kendi görevlerinde suç işlememişler. Bu karar keyfi ve hukukuzdur” dedi.

Van F Tipi Cezaevinde bulunan meclis üyeleri ise hukuksuz olduğunu belirttikleri karara itiraz edeceklerini söylediler.

3 YILDA 95 BDP’Lİ SEÇİLMİŞ AZLEDİLDİ

2009-2012 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından 18 BDP’li belediye başkanı, 60 belediye meclis üyesi, ve son kararla 17 il genel meclis üyesi görevden alındı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in konuya ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta 2009-2012 yılları arasında 31 belediye başkanının görevden alındığını söylemişti. Bunlardan 18’i BDP, 4’ü AKP, 4’ü CHP, 1’i MHP, 1’i BTP, 1’i ANAP, 1’i DP, 1’i ise bağımsız belediye başkanı. İstatistiklere göre görevden alınan belediye meclis üyelerinin toplam sayısı ise 63. Bunlardan 60’ı BDP, 2’si CHP, 1’i ise DYP’li belediye meclis üyeleri. 2009-2012 yılları arasında görevden alınan 17 il genel meclis üyesinin tamamı ise BDP’li. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Dört buçuk milyonluk feribot karaya oturdu!

SONRAKİ HABER

Öğrencilere ‘cemaat yurdu’ dayatması!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...