04 Ekim 2012 07:25

Tezkere protestolarına polis saldırısı

Meclis'te görüşülen Suriye'ye sınır ötesi operasyon tezkeresini protesto etmek için TBMM’ye yürümek isteyen Halkevleri üyelerine polis müdahale etti.Ankara Kızılay Konur Sokak'ta toplanan Halkevleri üyeleri, Meclis’te görüşülen Suriye'ye sınır ötesi operasyon tezkeresini protesto etm

Tezkere protestolarına polis saldırısı
Paylaş

Ankara Kızılay Konur Sokak'ta toplanan Halkevleri üyeleri, Meclis’te görüşülen Suriye'ye sınır ötesi operasyon tezkeresini protesto etmek için Meclis’e doğru yürüyüşe geçti. "Savaşa hayır", "Çıkarsa teskere Tayyip gitsin askere" sloganları atan grubun önü, Akay Kavşağı'nda polis tarafından kesildi.

Polis grubun yürüyüşüne izin vermeyeceğini belirterek gruba gaz bombaları ve coplarla ile müdahale etti. Müdahaleye karşı grup, oturma eylemi başlattı.

İSTANBUL'DA 9 GÖZALTI

İstanbul'da da Beşiktaş'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi önünde bildiri dağıtan ve mecliste oylanan Suriye sınır ötesi operasyon tezkeresini pankart açarak protesto eden 7 Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi ile Gelecek Dergisi muhabirleri Buket Kaya ve Gülay Ay'ın gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan SDP üyelerinin Aziz Küçük, Çağdaş Demirel, Eren Yiğit, Cansu Akkılıç, Ekim Kalaycı, Rojhat Turgut ve Sefa Hodul olduğu bildirildi. Gözaltına alınanlar Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan taraflara itidal çağrısı

SONRAKİ HABER

Dört buçuk milyonluk feribot karaya oturdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...