04 Ekim 2012 10:21

Akçakale tedirgin

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye tarafından gelen ve 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan top mermisinin patlamasının ardından ilçede gerginlik hakim. Sabah saatlerinde patlamanın meydana geldiği evde Akçakale itfaiyesi ekipleri tarafından temizleme çalışmaları gerçekleştirildi. Evin etrafındaki cesetlere ait

Akçakale tedirgin
Paylaş

Bunun yanı sıra ilçe merkezinde bazı vatandaşların ilçeden ayrılmak için eşyalarını arabalarına yükledikleri görüldü.

Esnafın patlamanın etkisiyle kepenklerini kaldırmamayı tercih ettiği görüldü.

Öte yandan 3'ü çocuk 5 kişinin ölümünün ardından Türkiye'nin başlattığı top atışlarında Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nin çıkış noktasındaki Ayn El Arus bölgesinin hedef alındığı iddia edildi.

Top atışlarının gece de sürdüğü ve aralıklarla top atışının yapıldığı bilgisi verildi. Öte yandan sabah saat 06.45 sularında yapılan top atışlarının sesleri yeniden duyulmaya başlandı. Yapılan top atışlarıyla yine Ayn El Arus bölgesinin hedef alındığı iddia edildi.

AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKANI: SAVAŞTA DEĞİLİZ AMA SAŞI YAŞIYORUZ

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan BBC’ye yaptığı açıklamada “Savaşta değiliz ama savaşı yaşıyoruz” dedi.

BBC Türkçe'ye konuşan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan “Savaşta değiliz ama savaşı yaşıyoruz” derken Akçakale'nin Ceylanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerbetiçen ise ilçede halkın son derece gerin olduğunu ve çoğunluğun evlerine çekildiğini ifade etti.

Şerbetiçen, günlerdir ilçe sınırlarına düşen top mermileri nedeniyle, sınıra yakın yerlerde yaşayanların daha iç kesimlerdeki köylere ve Şanlıurfa kent merkezine gittiğini anlattı.

Yenişehir Mahallesi Muhtarı Hamet Topdemir ise, ilçede akşamın ilerleyen saatlerinde de sürekli top atışı sesleri duyduklarını söyledi.

Topdemir, Suriye tarafında yaşayan akrabalarıyla sürekli telefonda görüştüğünü, top seslerinin Suriye tarafında da yoğun olarak duyulduğunu belirtti. Sınırın diğer tarafında bulunan Rakka iline bağlı Tellebyad ilçesinde yaşayanların da gece boyunca top sesleri duyduğu belirtildi.

BBC Türkçe'ye konuşan Tellebyad ilçesi sakinlerinden Yasin Alomairi ise Suriye ordusunun sınır yakınında bulunan Özgür Suriye Ordusu'na yönelik top atışları gerçekleştirdiğini, gece boyunca top sesleri duyduğunu belirtti.

CHP HEYETİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Yaşanan patlama ve yapılan top atışları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki 5 kişilik CHP'li heyet, Akçakale'ye geldi. İlk olarak İlçe Kaymakamlığı'nı ziyaret eden heyet daha sonra patlamanın yaşandığı alana geçti. Heyet, patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletti.

Öte yandan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de temaslarda bulunmak üzere ilçeye geldi. 7. Kolordu Komutanı Abdullah Recep’in de bölgede olduğu belirtildi.


Hayatını kaybedenlerden 4’ü Akçakale'ye bağlı Fişengli köyünde sabaha karşı saat 04.00 sıralarında toprağa verildi. Gülşah Özen adlı kız çocuğu da bugün Akçakale mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Defin sırasında Akçakaleliler ‘Her gün burada ölüyoruz’ diyerek tepki gösterdi. Cenazenin defin işlemine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve 2. Ordu Komutanı Galip Mendi de katıldı. Mikrofon uzatılan Mendi, soruları cevapsız bıraktı.


DIŞ BASINDA AKÇAKALE: http://evrensel.net/news.php?id=37513

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Tezkere, savaş değil barış ve kardeşlik

SONRAKİ HABER

Dış basında Akçakale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...