09 Nisan 2011 10:25

‘Ölen de öldüren de kurban!’

Büro Emekçileri Sendikası  (BES) Merkez Yönetim Kurulu, SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’in öldürülmesi üzerine yaptığı değerlendirme de “Ölen de öldüren de kurban” dedi.Bes’ten yapılan yazılı açıklamada, öldürülen Şahin’in de öldüren Hasan Sü

‘Ölen de öldüren de kurban!’
Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası  (BES) Merkez Yönetim Kurulu, SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’in öldürülmesi üzerine yaptığı değerlendirme de “Ölen de öldüren de kurban” dedi.

Bes’ten yapılan yazılı açıklamada, öldürülen Şahin’in de öldüren Hasan Sünnetçioğlu’nun da iki çocuk babası olduklarına vurgu yapıldı. Sünnetçioğlu’nun sendikalarının üyesi olmadığı belirtilen açıklamada, “Naci Şahin vefat etti ve ardında gözü yaşlı bir eş ve iki çocuk bıraktı. Katil zanlısı Hasan Süsnnetçioğlu ise, genç yaşta elini kana buladı, ardında yüreği yaslı bir eş ve iki çocuk bırakarak hapishane yollarına düştü.

Aslında; öldüren ve öldürülen her iki SGK personeli de, onların eşleri olan gözü yaşlı, gönlü yaslı her iki kadın da, ölen ve öldürenin her ikisinin gerisinde kalan ikişerden dört çocuk da, Sosyal Güvenlik Kurumundaki yeniden yapılanmanın kurbanları” denildi.

‘HEP UYARDIK’

Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2006’dan bu yana yaptıkları eylem ve açıklamalarda konuyu gündeme getirdikleri belirtilen açıklamada, “SGK personeli arasında yaşanan iç huzursuzluğunu, iş barışının bozulmasına dair emareleri, kendilerini sistem dışına itilmiş, geleceksiz bırakılmış hisseden SGK emekçilerini, onların yaşadığı belirsizliği, personel yetersizliği nedeniyle SGK birimlerinde yaşanan iş yoğunluğunu, norm kadro uygulamalarını, hukuka uygun ya da değil, siyasi kadrolaşma girişimlerini anlatıp durduk” denildi.

Açıklamada, SGK Başkanlığıyla farklı düzeylerde görüşmeler yaparak, yazılar yazarak, “Performans esaslı yönetim modeli uygulamalarının, turnikelerin, kameraların, SGK emekçileri arasında yaşanan her türden olumsuz uygulamanın, sürekli olarak yapılan geçici görevlendirmelerden bunalan SGK emekçilerinin sorunlarını” gündemlerine aldıkları, eylemler yapıp, suç duyurularında bulundukları kaydedildi.

İKİ MAĞDUR, İKİ KURBAN

Personel yetersizliği ve buna dayalı iş yoğunluğu nedeniyle zorunlu fazla mesaileri de sürekli gündemde tuttukları vurgulanan açıklamada, “Ve gelinen nokta. Cinnet ve cinayet. Ne biri çözüm, ne de diğeri. Her ikisi de kurbanlar ve mağdurlar yaratıyor” denildi.
Başbakanlık, Çalışma Bakanlığı ve olayın taraflarının dönüp “Nerelerde hata yaptığını bulması ve zaman kaybetmeden hatalarını tamir etmesi” gerektiği belirtilen açıklamada, “Bu hepimiz için büyük bir uyarı olsun! Bir daha, böyle bir olay yaşanmasın! Ölümler olmasın! SGK emekçileri arasında bir kez daha böylesi ölümler yaşanmasın!” çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli işçi kurultayı bugün!

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Üskül’ü ciddiyete davet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...