04 Ekim 2012 04:26

Belçika’da tüm trenler durdu

Belçika’da demiryolu çalışanlarının salı gecesi başlattıkları 24 saatlik grevden dolayı ülkedeki tüm tren seferleri durduruldu.Sendika yetkililerinin yaptığı açıklamalarda grevden Brüksel- Paris ve Brüksel- Londra gibi uluslararası seferlerin yanı sıra yük trenlerinin de etkilendiği kaydedildi: “Brüksel’de

Belçika’da tüm trenler durdu
Paylaş

Belçika’da demiryolu çalışanlarının salı gecesi başlattıkları 24 saatlik grevden dolayı ülkedeki tüm tren seferleri durduruldu.
Sendika yetkililerinin yaptığı açıklamalarda grevden Brüksel- Paris ve Brüksel- Londra gibi uluslararası seferlerin yanı sıra yük trenlerinin de etkilendiği kaydedildi: “Brüksel’de grev oldukça başarılı gidiyor. Çalışanların yüzde 80-90’ı greve katıldı. Kabin görevlilerinin de çoğu grevde. Yani size söyleyebilirim ki Brüksel’de tek bir tren bile hareket edemeyecek.”
Ülke çapında trenlerin çalışmamasından dolayı otoyollarda yoğunluk yaşandığı bildirildi.
Belçika’da şehirlerarası ulaşımın temel aracı olan trenlerin durması yolcuları alternatif seçeneklere yöneltti: “Brüksel’de kâr amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışıyorum. Grev yapılacağını altı ya da yedi gün önce duydum. Brüksel’e zamanında varmak için evden erken çıktım, ofisimde yatacağım. Buna uyum sağlayıp üstesinden gelmeliyiz. Bu herkesin hakkı.”
Sendikaların grev kararını, hükümetin Belçika Devlet Demiryolları (SNCB) şirketinin yapısında “reforma” gitmek istemesi üzerine aldığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Barış için diyalog yolu açılsın

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi’nde gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa