25 Nisan 2019 09:20
Son Güncellenme Tarihi: 25 Nisan 2019 13:24

ABD'de 2020 seçimlerinin Demokrat adayları kimler?

ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinin Demokrat adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Son olarak Joe Biden, adaylığını ilan etti.

Ekran görüntüsü: joebiden.com

Paylaş

ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinin Demokrat başkan adayları şekilleniyor. Son olarak eski başkan yardımcısı Joe Biden adaylığını açıkladı. Adaylığını Twitter'dan duyuran Biden'ın aday olması halinde favorilerin başında geleceği konuşuluyordu.

Biden, adaylık mesajında "Ulusumuzun temel değerleri, dünyadaki yerimiz, demokrasimiz, Amerika'yı Amerika yapan her şey tehdit altında. Bu yüzden bugün ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum" dedi.

76 yaşındaki Biden'ın 1988 ve 2008'deki aday adaylığı girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Biden, Barack Obama dönemini kapsayan 2009-2017 arasında başkan yardımcılığı yaptı.

O'ROURKE DİKKAT ÇEKEN ADAYLARDAN

Teksas’ta Senatörlük seçimlerinde Ted Cruz’a karşı verdiği mücadeleyle dikkat çeken Beto O’Rourke aday olacağını açıkladı.

Reuters, Beto O'Rourke'un resmi açıklamasının bugün duyurulacağını aktardı. O'Rourke'un adaylığını resmen ilan ettikten sonra Şubat 2020'de Demokratların seçiminin gerçekleşeceği Iowa eyaletini ziyaret edeceği belirtildi.

HILLARY CLINTON: ADAY DEĞİLİM

ABD’de 2016 başkanlık seçimlerini Donald Trump’a kaybeden Hillary Clinton, 2020’de aday olmayacağını açıkladı.

New York’taki News 12 TV kanalına konuşan Clinton, “Aday değilim ama inandıklarım için çalışmaya ve konuşmaya devam edeceğim” dedi.

2020 adaylığını açıklayan bazı Demokrat liderlerle konuştuğunu söyleyen Clinton, “Hepsine söyledim, asla işinizin çantada keklik olduğunu düşünmeyin” ifadesini kullandı.

Clinton, Trump’a karşı seçimlere favori girmiş ancak kaybetmişti.

BERNIE SANDERS İLK ADAYLARDANDI

2016’da Demokratların adayı olma konusunda Clinton’la yarışan Bernie Sanders, 2020’de aday olacağını duyurdu. Sanders, partinin “sol” kanadının lideri olarak değerlendiriliyor.

Şu ana kadar adaylığını resmen ilan etmiş olan diğer isimler şöyle:

New Jersey Senatörü Corey Booker, South Bend (Indiana) Belediye Başkanı Pete Buttigieg, San Antonio (Teksas) Belediye Başkanı Julian Castro, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, California Senatörü Kamala Harris, New York Senatörü Kirsten Gillibrand, Minnesota Senatörü Amy Klobuchar, John Delaney, Tulsi Gabbard, Kirsten Gillibrand, John Hickenlooper, Jay Inslee, Marianne Williamson, Andrew Yang, Mike Gravel, Wayne Messam, Seth Moulton, Tim Ryan, Eric Swalwell.

CUMHURİYETÇİLERİN ADAYLARI

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçiler adına bir kez daha yarışacağını 20 Ocak 2017'de açıklamıştı. Cumhuriyetçiler adına bir diğer aday eski Massachusetts Valisi Bill Weld. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Özel: Riskli alan incelemeleri partilere göre yapılıyor

SONRAKİ HABER

Üniversiteli kadınlar güvenli bir okul ve eşitlik istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...