03 Ekim 2012 15:30

Fabrika atıkları halk sağlığını tehdit ediyor

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde bulunan derelerin taşması mahalle halkını çileden çıkarıyor. Derelerin taşması sonucu kirli sular mahallenin içine kadar gelirken, mahalle halkı bu sorunun üç yıldır çözülmemesinden şikayet ediyor.Aydınlı Mahallesi’ndeki derelerin üç yıldır belli aralıklarla taşması ma

Fabrika atıkları halk sağlığını tehdit ediyor
Paylaş

Aydınlı Mahallesi’ndeki derelerin üç yıldır belli aralıklarla taşması mahalle halkını rahatsız ediyor. Üstelik kanalizasyon ve İSKİ su boru hattının üstüne kurulu Tuzla organize yan sanayi bölgesinde bulunan 6 fabrikanın atıkları da bu derelere akıyor. İnsan sağlığını tehdit eden bu dereler taştığı zaman akan pis su mahallenin içinden geçiyor.

Aydınlı Mahalle Muhtarı Hakkı Uzunyayla bölgede özellikle fabrika kurulmasının çok sakıncalı olduğuna dikkat çekerek, yangın sel ve benzeri afet durumlarında yığınlarca can kaybının yaşanabileceğini belirtti. Uzunyayla, İSKİ ve belediyeye yapıların durdurulması ve alanın boşaltılması için dilekçe verdiklerini hatırlatarak, “Şikayetlerde bulunduk ama ne hikmetse bu durumun sorumluluğunu almadıkları gibi aksine buralar birilerinin hizmetine sunuluyor” dedi. Aydınlı Mahallesi’nin alt yapısının sağlam olmadığını ifade eden Uzunyayla, Sanayi bölgesi yönetim kuruluyla bir görüşme yaptığını ama bu görüşmenin de bir sonuç vermediğini belirtti.

Derelerden gelen kokudan rahatsız olan mahalle halkı da defalarca şikayette bulunmalarına rağmen, kimsenin ilgilenmediğinden şikayetçi. (İstanbul/EVRENSEL)


DERELER İBADETHANEYİ YOK ETTİ

Alevi köylerine camii yapılmaması, Tuzla Aydınlı mahallesinde 20 yılı aşkındır bulunan Hz. Ali türbesi olarak kabul edilen yer de, kanalizasyon ve dereden taşan sularla kullanılamaz hale geldi. Bu türbede kurban kesip lokma dağıtan Alevi vatandaşlar ise duruma tepkili.

ÖNCEKİ HABER

Hikayesiz menemen de mahalle de olmaz!

SONRAKİ HABER

Kapalı kapılar ardında savaş kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...