04 Ekim 2012 03:18

Sanatçılardan ‘eşit yurttaşlık mitingine’ çağrı

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) tarafından 7 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek olan “Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi”ne sanatçılardan destek geldi. Sanatçılar, kamuoyunu mitinge davet eden bir çağrı metnini imzaya açtı. Çok sayıda san

Sanatçılardan ‘eşit yurttaşlık mitingine’ çağrı
Paylaş
Hasan Akbaş

‘BİRLEŞMELİYİZ’

Sanatçılar çağrılarında, “Bugün ne yazık ki sanatsal değerleri ve estetikleri törpülenmiş bir toplum içinde sanat yapmaya, yazmaya, çizmeye çalışıyoruz. Her türlü zorlama ve engellemelere rağmen her birimiz kendi alanlarımızda hedeflediğimiz çizgilerimizi korumaya çalışıyoruz; öteleniyoruz, yalnızlaşıyoruz. Ama her şeye rağmen sanatın gücünü unutmadan birleşmeli ve beraberce yan yana durmalıyız. Buna en çok bugün ihtiyacımız var. O yüzden toplumsal duyarsızlığın had safhada olduğu bu dönemde Alevilerin davetini önemsiyoruz” dedi.

HER KESİMDEN İNSAN İÇİN

Sanatçılar, ‘Ayrımcılığa son verilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi, Cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Madımak Oteli’nin müze olması, Alevi köylerine camii yapılmaması, asimilasyon politikalarının son bulması’ talepleriyle yapılacak mitingin önemine dikkat çekti. Mitinge katılımın önemli olduğunun altını çizen sanatçılar mitingin aynı zamanda özelleştirmeler, sendikasızlaştırma, örgütsüzleştirme, cinsiyetçi yaklaşımlara son verilmesi, seçim barajının kaldırılması, anaların  ağlamaması, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yolla çözülmesi gibi her inançtan, her kesimden insanın ortak talepleri için yapıldığını da kaydetti. Sanatçılar çağrılarında, “Bu miting senin içindir. Sen de katıl, güç ver, birlikte sesimizi yükseltelim. Sen yoksan, bir eksiğiz” diyerek, herkesi Sıhhiye Meydanı’na çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)


‘GELİN CANLAR CEM OLALIM’

ABF Genel Başkan Yardımcısı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, 7 Ekim Pazar günü Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak miting için hazırlıkların devam ettiğini, mitinge on binlerce insanın katılacağını söyledi. Mitinge Alevi örgütlerinin yanı sıra emek ve meslek örgütleri, siyasi partilerden de katılım olacağını söyleyen Bülbül, “Demokrasi ve eşit yurttaşlık, insan hakları gibi kavramları talep eden canları, ‘Gelin canlar cem olalım’ diyerek, davet ediyoruz” dedi.

‘ALEVİLER BÜYÜK BİR ABLUKA ALTINDA’

Özellikle Başbakanın cemevlerini ‘ucube’ diye tanımlamasından sonra, Meclis’te bir milletvekilinin cemevi talebine verilen cevap ve akabinde Bakanların yaptığı açıklamalarla Yargıtay’ın kararını hatırlatan Bülbül, “Süren baskı ve saldırılardan dolayı Aleviler büyük bir abluka altına alınmış durumdadır” dedi. Bülbül, mitingin sadece Alevilere ve inanç sahiplerine yönelik değil, işçiler, emekçiler, örgütlü kesim, Kürt halkına dönük ret, inkar ve şiddet politikaları ve iktidara muhalif tüm toplumsal kesimlerin ses çıkartması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Sürekli inşaat yapacağınıza okul yapın!

SONRAKİ HABER

İşçilerin fabrikaları nasıl yöneteceğini tartışıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa