04 Ekim 2012 09:06

Sürekli inşaat yapacağınıza okul yapın!

4+4+4’le birlikte 60-70 kişilik sınıflarda yaklaşık 6 bin öğrenciye eğitim vermeye çalışan Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’ndeki Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun velileri, sonunda isyan etti. Kalabalık sınıflardan ve okulun bakımsızlığından şikayet eden öğrenci velileri, yetkililere seslenerek, “Çocuklarımız 70

Sürekli inşaat yapacağınıza okul yapın!
Paylaş

İstanbul Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nin tek ilköğretim okulu olma özelliğine sahip olan Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun içler acısı hali velileri isyan ettirdi. 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda sadece 3 tane hizmetli olduğunu belirten öğrenci velileri, sınıfların ve tuvaletlerin pislik içinde olduğunu, çocuklarının sağlığından endişeli olduklarını dile getirdi.

‘OKUL GİRİŞİNDE İZDİHAM YAŞANIYOR’

Neredeyse boylarına eşit büyüklükte çantaları omuzlayan minik öğrencilerin okula girişleri de hayli sıkıntılı oluyor. Anneleriyle okula gelen minikleri, giriş saatinde kapıda bekleyen iki görevli okul bahçesinden içeri alıyor. Her seferinde büyük bir yoğunluğun yaşandığı giriş kapısında, kısa süre önce bir velinin izdihamdan dolayı baygınlık geçirdiği belirtildi.

‘LAVABOLAR 1. SINIFLARA UYGUN DEĞİL’

Okula yeni başlayan 66 aylık çocuklar için hiçbir düzenleme yapılmadığına dikkat çeken öğrenci velileri, 1. sınıflardaki çocukların lavabolara yetişemediğini ifade etti.

Okulda tadilat yapıldığı gerekçesiyle okul yönetiminin öğrenci başına 110 TL istediğini ifade eden bir öğrenci velisi, “Şu değişti, bu değişti, perde alınacak, kapı yapılacak diyerek bizlerden 110 lira para istiyorlar” diye konuştu.

‘DERS KİTAPLARI HÂLÂ GELMEDİ’

Okulların 10 Eylülde açıldığını hatırlatan veliler, aradan 3 hafta geçmesine karşın hâlâ ders kitaplarının okula gelmediğini söyledi. Bir öğrenci velisinin aktardığına göre okulda sadece 10 öğrenciye kitap gelmiş, diğer çocukların ise kitabı yok.

‘İLKÖĞRETİM OLACAKTI İMAM HATİP OLDU’

Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 1 kilometre yakınında eğitim veren imam hatip lisesine dikkat çeken veliler, ilköğretim okulu olarak temeli atılan okulun sonradan imam hatipe çevrildiğini söyledi. Yusuf Akdaş’ta yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten veliler, “Sadece buradan değil civar mahallelerden buraya çok sayıda öğrenci geliyor. Sınıflar 60-70 kişi. Çocuklar 3’erli, 4’erli sıralarda kucak kucağa oturuyor. Bizim ilköğretim okuluna ihtiyacımız varken okulumuzu neden İmam Hatip yaptılar” diye sordu.

5. SINIFLAR İMAM HATİP’E!

Yine velilerin verdiği bilgiye göre, okulun yetersiz kalması nedeniyle 5. sınıf öğrencileri 1 kilometre ötedeki İmam Hatip Lisesi’ne kaydırılmış.

‘İNŞAAT DEĞİL OKUL YAPSINLAR’

Sürekli yüksek katlı binaların yapıldığına dikkat çeken veliler, “İnşaat yapacaklarına önce okul yapsınlar. Buraya okul istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

‘ÇOCUĞUMU EVLENDİRMEYECEĞİM!’

Hayli dertli görünen veliler arasında 4+4+4’e de isyan vardı. 14 yaşında bir kızı olduğunu belirten velinin sözleri dikkat çekiciydi: “Buradan herkese sesleniyorum; Çocuğumu sonuna kadar okutacağım! Çocuğumu evlendirmeyeceğim, İmam Hatip’e de göndermeyeceğim!”  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklif komisyondan geçti

SONRAKİ HABER

Sanatçılardan ‘eşit yurttaşlık mitingine’ çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...