03 Ekim 2012 13:37

Öğretmensiz kalan öğrenci ve velilerden eylem

Altyapı hazırlıkları yapılmadan uygulamaya konulan 4+4+4 öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Sultanbeyli Cumhuriyet İlköğretim Okulu da bu karmaşadan nasibini alanlardan.Branş seçimi, öğretmen atamaları, 3. ve 4. sınıf öğretmenlerinin yeni sistemle 66 aylık çocukların okutulduğu sınıflara yönlendirilmesi 3. ve 4. sınıf ö

Öğretmensiz kalan öğrenci ve velilerden eylem
Paylaş

Branş seçimi, öğretmen atamaları, 3. ve 4. sınıf öğretmenlerinin yeni sistemle 66 aylık çocukların okutulduğu sınıflara yönlendirilmesi 3. ve 4. sınıf öğrencilerini öğretmensiz bıraktı.

Bu duruma isyan eden Sultanbeyli Cumhuriyet İ.Ö.O öğrenci ve velileri okul önünde eylem yaparak “öğretmenimi istiyorum” dedi.

Eyleme katılan veliler okul müdürünün kendilerine boş olan sınıflara sözleşmeli öğretmen alınacağını söylediğini ama hâlâ sınıfların öğretmensiz olduğunu söyledi.

Çocuklarının sınıflarına sözleşmeli öğretmen verilmesine karşı çıkan veliler kadrolu ve tecrübeli öğretmen istediklerini dile getirdi.

Çocuklarının öğretmenlerine alıştığını söyleyen Serpil Kartal çocuğunun okula gitmek istemediğini anlattı.

Sisteme karşı olmadığını ifade eden İsminaz Babayiğit, “Ama hiçbir altyapı yok, öğretmen de öğrenci de mağdur, böyle olmaz” dedi.

Sözleşmeli öğretmen istemediklerini söyleyen Fatma Ertürk , “Kadrolu öğretmen istiyoruz. Bir tomar imza topladık gönderdik.  Bugün de göndereceğiz. Taleplerimiz karşılanana kadar göndereceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürt sanayicilerden ortak çağrı: Müzakereler başlasın

SONRAKİ HABER

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklif komisyondan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...